Els projectes FAIG_APS de 4t d’ESO donen els primers passos

Els projectes FAIG_APS de 4t d’ESO donen els primers passos

El Faig de 4t d’ESO per cinquè curs consecutiu es dedica a l’Aprenentatge i Servei, un projecte integral dins la metodologia FAIG on els alumnes assoleixen uns aprenentatges tot desenvolupant un servei a l’entorn més pròxim, la ciutat de Manlleu.

 

   

Durant la fase Input els representants de les diferents entitats de Manlleu, aquest curs 30 entitats,  han visitat l’escola per presentar als alumnes els possibles projectes i serveis que oferien enguany. Alhora vam rebre les visites d’en Jordi Molas, que ens va explicar  el funcionament del voluntariat de l’Associació Sant Tomàs i, la de l’Alba Magem, que ens va fer reviure la seva experiència com a voluntària en un dels camps de refugiats de Grècia aquest estiu.  Després de la tria de projectes per part dels alumnes a finals de desembre, es van formar els equips i la Fase Output es va iniciar amb unes primeres sessions de cohesió de grup i l’establiment del primer contacte amb l’entitat .

 

Per tal de donar el tret de sortida a l’Aprenentatge i servei, el  17 de gener vam tenir l’honor de rebre la visita de l’excel·lentíssim alcalde de Manlleu, el Sr. Àlex Garrido. El qual va donar les gràcies avançades en nom de la ciutat de Manlleu i alhora va encoratjar els alumnes a gaudir del treball i dels projectes que durant a terme. Aquesta vegada va felicitar a La Salle Manlleu per la iniciativa pedagògica en desenvolupar des de ja fa alguns cursos aquesta gran experiència educativa per als alumnes de 4t d’ESO i alhora molt enriquidora i positiva per a la ciutat.  Aquest dia els alumnes també van rebre unes paraules del Director de l’escola Josep I. Solsona en les que destacava que el projecte  els havia de tocar el “cor”  a través de l’experiència i les vivències que n’obtindrien.

   

 

Des de l’escola fem un agraïment sincer a l’Ajuntament de Manlleu i a les entitats col·laboradores d’aquest curs 2016-2017:

 

Hospital de Sant JaumeMares Món – Museu del Ter – Banc de sang – Associació Sant Tomàs – Policia Local – Biblioteca de Manlleu – Osona per la pau -Jameiat Essalam- i Fem Barri de l’Erm – Projecte Rius – Amics de la Gent Gran – Escola d’Adults Miquel Martí i Pol – Escola El Carme Vedruna – Escola Pompeu Fabra – Escola els Quatre vents – Escola Puig-Agut – Escola Bressol Colors – Escola Bressol Picarols – Piscina Municipal – Àrea de Medi ambient de l’Ajuntament – Llar – Residència de Salut Mental –  Ràdio Manlleu – Càritas – Llar La Salle Romania – Centre Obert Tripijoc –  CERM -Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Club Patí Manlleu – Ateneu de Manlleu – Centre de dia Josep Roqué – El Sarró

 

En el següent enllaç es poden veure els projectes, entitats i els alumnes que treballaran amb cadascun d’ells: Projectes FAIG_APS curs 2016-2017

 

Per poder veure un álbum de fotografies clicar aquí