Destí Romania: viure en una llar d’acollida

Destí Romania: viure en una llar d’acollida

El proper diumenge dia 4 de juny, un equip de sis alumnes de 4t d’ESO, un alumne de 2n de Batxillerat i dos professors marxen des de Barcelona en destinació a la ciutat de Iași, situada a l’est de Romania.

El projecte s’emmarca dins el FAIG-Aprenentatge i servei, dedicat a viure l’aprenentatge a través de l’experiència i oferint un servei a l’entorn. Des del mes de gener l’equip d’alumnes ha estat fent una immersió a la cultura, la història, tradicions i llengua romanesa gràcies a la implicació i dedicació del Germà Cesc, a més a més, han preparat activitats, com una parada de roses i llibres de 2a mà per Sant Jordi,  per tal de recaptar diners per al projecte .

En aquest viatge, que durarà fins al dia 13 de juny, conviuran amb els adolescents que viuen a la llar d’acollida Câmin La Salle (Iași), uns joves amb risc d’exclusió social que a la llar troben un lloc per reestructurar les seves vides i enfocar amb millors perspectives el seu futur.

Els objectius del servei i el projecte són: conviure, participar, conèixer el medi, donar a conèixer  aspectes de Catalunya, conèixer i viure el treball de la llar acollida de La Salle, ajudar en les hores d’estudi i viure una experiència vital.

Durant l’estada de 10 dies, a part de viure el dia a dia a la llar, tindran temps per conèixer la ciutat i rodalies, fer una visita a l’escola La Salle Pildesti i preparar una excursió i jornada de convivència al Monestir ortodox de Sihastria.

El dia 16 de juny a les 20h es realitzarà a l’Ateneu de Manlleu l’acte de presentació i tancament del projecte que comptarà amb la projecció d’un documental, música en directe romanesa i catalana i un tastet de menjar típic romanès.

El projecte als mitjans de comunicació:

http://el9nou.cat/osona-ripolles/actualitat/ajudant-de-manlleu-a-romania/

http://www.elter.net/noticia/20955/equip-daprenentage-servei-salle-manlleu-sen-va-romania#.WTFfMOLzIXI

En el projecte hi ha col·laborat:

Ajuntament de Manlleu – Ateneu de Manlleu- Restaurant l’Antic Caliu- Câmin La Salle Romania