Presentació del projecte “Altres realitats: acollir nens a Romania”

Presentació del projecte “Altres realitats: acollir nens a Romania”

El passat divendres 16 de juny a l’Ateneu de Manlleu i davant unes 70 persones, entre ells membres de la comunitat romanesa de Manlleu, es va posar el punt i final a l’experiència d’un equip de sis d’alumnes de 4t d’ESO i un de 2n de batxillerat a la llar d’acollida de La Salle a la ciutat de Iasi a Romania. El projecte s’emmarcava dins el FAIG i Aprenentatge i servei.

L’acte va constar d’una projecció d’un documental de l’experiència viscuda durant els 10 dies d’estada a la llar, realitzat per als alumnes, posteriorment una taula rodona on el públic va poder realitzar preguntes i es van escoltar les reflexions personals de cadascun dels joves sobre les vivències viscudes amb els usuaris de la llar.

Tot seguit, es va poder gaudir d’unes actuacions musicals on s’hi va poder escoltar música catalana i romanesa. Finalment, hi va haver un tastet de menjar típic romanès a càrrec del Restaurant l’Antic Caliu, regentat per membres romanesos de Manlleu.

Els alumnes van voler dedicar el projecte i van lliurar un càlid agraïment al Germà Cesc Ferré, el tutor del projecte, el qual ha fet de pont entre La Salle Manlleu i la Llar d’acollida de Iasi durant els mesos de preparació i l’estada de 10 dies a Romania.

Des de l’escola es felicita a tot l’equip d’alumnes i professors implicats. Creiem que ha estat una experiència vital i molt enriquidora per als nostres alumnes el poder conviure i conèixer una cultura diferent i, sobretot, la realitat dels adolescents amb risc d’exclusió social que són acollits pels germans romanesos, els quals no han tingut un entorn familiar favorable pel seu creixement personal. Tanmateix, el projecte ha ajudat per acostar i conèixer de més a prop la cultura i les realitats de Romania, una comunitat molt gran a Manlleu.

Es poden visualitzar les galeries d’imatges de l’esdeveniment al següents enllaços:

https://flic.kr/s/aHskXMZTeg

Galeria de fotografies del ter.net

Es pot visualitzar el documental de la presentació en el següent enllaç:

https://drive.google.com/file/d/0B-DxaAC-9cBleDlYX05UMzhBLU0/view?usp=sharing