Exemples d’emprenedoria al projecte FAIG de 3r d’ESO

Exemples d’emprenedoria al projecte FAIG de 3r d’ESO

Els passats dijous 11 de gener i 8 de febrer dins la fase INPUT de projecte Faig de 3r, els alumnes van tenir l’oportunitat d’escoltar diferents casos d’emprenedoria propers al seu entorn.
Unes xerrades col·loqui on els conferenciants van explicar el seu cas i les seves experiències; tot seguit, els alumnes en petits grups van poder reflexionar sobre el cas per després posar en comú les seves impressions i dubtes amb els mateixos emprenedors.

Aquest curs ens han visitat:

– La Maria Llorens del Serradet de Barneres; un cas d’emprenedoria ecològica de tres joves manlleuencs. A la granja del Serradet tenen un ramat de 100 ovelles, de les quals n’extreuen la llet i n’elaboren iogurts, mató, formatges frescos i curats per vendre’ls als mercats ecològics de l’entorn.

– En Pere Viladomiu; un dels pioners en energia eòlica i membre fundador d’una cooperativa de molins eòlics. Ens va parlar de la importància de la motivació i el treball en equip.

– En Pere Puig; va reflexionar sobre la importància de formar-se i del coneixement per tal de tenir més oportunitats. Un exemple de motivació.

– La Marta Lucena i la Clara Ferrer; van presentar el seu conte per als més petits “Amina”. Una història sobre el problema social dels refugiats. Un exemple de creativitat en la literatura.

– L’Eduard Fortet: un cas d’emprenedoria en el món del futbol i de motivació personal. L’Eduard és director tàctic i coach de l’empresa MBP School, una empresa de tecnificació de futbol que està triomfant a Amèrica del Sud, especialment a Mèxic i al Perú.

– En Guillem Moral; un dels socis de l’empresa Eventuemo “Esdeveniments a la carta”, on es combina el món de la música i la comunicació.

Les xerrades són el punt i final de la fase INPUT del Faig, en la qual els alumnes han realitzat diferents INPUTS relacionats amb el món de l’emprenedoria: Tècniques de teatre per desenvolupar la creativitat i l’expressió personal, Empresa i emprenedoria, Habilitats comunicatives i ocupabilitat, Organització i planificació d’esdeveniments, els 5 passos per creure en un mateix: la gestió de l’èxit i el fracàs i Introducció al Màrqueting, la publicitat i les tècniques creatives.

A partir d’aquest moment els alumnes podran escollir un projecte a l’OUTPUT relacionat amb el lema “Aprenem a emprendre”, la majoria tindran repercussió a dins l’escola i els altres, com els que tractin d’emprenedoria social, participaran a la II Edició d’Eduemprèn de La Salle Technova al Campus La Salle de Barcelona.

Per visualitzar l’àlbum fotogràfic del projecte clicar al següent enllaç.