3a posició d’Ènia Gómez a la 6a edició Premi Llegim Ciència

3a posició d’Ènia Gómez a la 6a edició Premi Llegim Ciència

Més de 400 estudiants de tercer i quart de Secundària van omplir el dimecres 21 de febrer al matí l’Aula Magna de la UVic en l’acte de lliurament dels guardons de la sisena edició del Premi Llegim Ciència. El certamen l’organitza la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la Universitat en el marc del programa Ciència i Societat, i pretén despertar l’interès per la literatura científica entre els adolescents.

En aquesta ocasió, el concurs proposava als alumnes un repte literari a partir de la lectura de la novel·la Llampecs, de Jean Echenoz, inspirada en la vida de l’enginyer elèctric croat Nikola Tesla (1856-1943), considerat l’inventor de la ràdio o del motor elèctric asincrònic entre altres. En total s’hi han presentat 84 relats (29 en la categoria 1, de 3r d’ESO, i 55 en la categoria 2, de 4t d’ESO) de quinze centres de Secundària d’arreu de Catalunya. En cada categoria, a més, els alumnes podien escollir entre dues modalitats, A i B: escriure un final alternatiu a la novel·la o respondre a la pregunta: “Quin és l’invent de Nikola Tesla que consideres més extraordinari?”.

El jurat format per especialistes del món de la ciència, la tecnologia i la literatura, ha atorgat els següents premis: en la categoria 1 (3r d’ESO), el premi al millor final alternatiu ha recaigut en Queralt Planas, de l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles, seguida de Montse Pros (Institut Antoni Martí i Franquès, de Tarragona) i d’Ènia Gómez, de La Salle de Manlleu.