Reflexions i experiències de vida a la xerrada de l’Amical de Mauthausen

Reflexions i experiències de vida a la xerrada de l’Amical de Mauthausen

El passat dijous dia 17 de maig va tenir lloc a la sala d’audiovisuals de l’escola la V xerrada de l’associació Amical Mauthausen. Una activitat dirigida a tots els alumnes de 4t d’ESO, uns dies després de commemorar el 73è aniversari de l’alliberament del camp de concentració i extermini de Mauthausen-Gusen (Àustria), el 5 de maig de 1945.Aquest any vam tornar a rebre la visita a La Salle del Sr. Llibert i el Sr. Tomàs, fills de deportats i assassinats al camp de concentració de Mauthausen-Gusen (Àustria). Durant les dues hores que va durar la xerrada els alumnes van poder visualitzar un documental impactant anomenat Nit i boira, on es mostraven les dures condicions en les que vivien i les conseqüències mortals que van patir els deportats als camps de concentració i extermini. Tot seguit, es va obrir un torn de preguntes on els alumnes van poder demanar i dissipar els seus dubtes. Tant el Llibert com el Tomàs van explicar, amb una energia i serenitat encomiables, les anècdotes i vivències d’alguns companys dels seus pares supervivents del camp de concentració, arribant a emocionar-se en el moment de parlar com van viure l’absència dels pares durant la postguerra.La xerrada es va concloure amb una reflexió final de part dels conferenciants; llegint un fragment del manifest dels alliberats de Mauthausen, el qual remarcava que fets com el genocidi dels nazis s’han de recordar i no s’han de repetir Mai Més. Finalment van animar als alumnes a respectar la diferència i les opinions dels altres d’una manera pacífica i civilitzada per aconseguir un món ple de pau i llibertat.

Esperem que la xerrada sigui molt profitosa per als alumnes i que ens ajudi a recordar el passat per tal de projectar un millor futur.

Podeu veure els comentaris i les reflexions dels alumnes de 4t d’ESO al següent enllaç.