Un gran final del projecte FAIG de 1r d’ESO amb La Salle Manresa

Un gran final del projecte FAIG de 1r d’ESO amb La Salle Manresa

Aquest curs en el FAIG de 1r d’ESO hem treballat la fase INPUT dels dos Projectes d’Investigació conjuntament amb La Salle Manresa.

El PIC Científic porta per títol MISSIÓ SAVE THE WORLD i té com a objectiu que els alumnes coneguin els principals problemes mediambientals que afecten el nostre planeta, les causes que els originen i la seva prevenció. El punt de partida de la nostra proposta de treball ha estat la gamificació, és a dir, l’aprenentatge basat en el joc. Des de la nostra infantesa el joc esdevé un motor dels nostres aprenentatges i ens ajuda en el nostre procés socialitzador. Es tracta d’una tècnica d’aprenentatge innovadora que utilitza els elements motivadors que ens ofereix el joc: incentius, recompenses… per a l’ensenyament a l’aula, amb l’objectiu d’incrementar l’interès dels alumnes pel procés d’aprenentatge. Tot això, ho hem fet en equips que han treballat de manera cooperativa.

Com a activitat final d’aquest PIC el dia 19 de juny, al matí, vam fer una trobada a Manlleu entre els alumnes de 1r de les dues escoles per tal de realitzar un joc final. En aquest joc final vam proposar als nous equips intersalles reptes i missions que els van permetre passar una bona estona i fer nous amics. El joc es va realitzar al Passeig del Ter, davant del Museu.

L’objectiu del joc va ser fer un petit projecte que ajudés a millorar la qualitat de vida del planeta Terra tot resolent missions (utilitzant les tècniques de FAIG), superant jocs i participant en esdeveniments tot relacionat amb el medi ambient. Superant els reptes plantejats els esquadrons van obtenir uns codis i parts d’un missatge secret que els va permetre trobar un cofre i obrir els candaus per trobar la recompensa: un aperitiu de germanor per a tots els esquadrons (equips).

Tot seguit vam compartir el dinar i una estona de joc al pavelló de l’escola. Va ser una experiència molt eniquidora per a tots, alumnes i professors, que ens va permetre compartir els aprenentatges realitzats en un entorn lúdic i de convivència.

Per finalitzar, els projectes de FAIG de 1r i 2n d’ESO aquest any es va tornar a realitzar la Fira Faig de projectes, on els alumnes van poder exposar i presentar els seus resultats davant l’atenta mirada d’alumnes, pares i mares, familiars i el professorat. Aquest curs s’hi van afegir els projectes de 3r d’ESO presentats a la 2a edició d’Eduemprèn de La Salle Technova i la Universitat La Salle. Una gran experiència i uns projectes molts satisfactoris. Felicitats per la feina feta a tots els alumnes i professorat implicat.