Presentació del projecte “De Manlleu a Iasi. Un projecte d’Aprenentatge i servei a Romania”

Presentació del projecte “De Manlleu a Iasi. Un projecte d’Aprenentatge i servei a Romania”

El passat dimarts 19 de juny a l’Ateneu de Manlleu i davant unes 50 persones, entre ells membres de la comunitat romanesa de Manlleu, es va posar el punt i final a l’experiència d’un equip de sis d’alumnes de 4t d’ESO a la llar d’acollida de La Salle a la ciutat de Iasi a Romania. El projecte s’emmarcava dins el FAIG i Aprenentatge i servei i aquest curs en va ser la 2a edició.

L’acte va constar d’una presentació de la realitat a Romania i la projecció d’un documental de l’experiència viscuda durant els 10 dies d’estada a la llar, realitzat per als alumnes, posteriorment una taula rodona formada pel Germà Cesc i membres de la comunitat romanesa, els quals van respondre les preguntes dels alumnes. A destacar les reflexions i les experiències del jove romanès, resident de la llar, el qual el Germà Cesc el va acollir a Catalunya fa vuit anys. Actualment treballa al centre de recès i formació de La Salle Catalunya a Sant Martí de Sesgueioles.

Tot seguit, es va poder gaudir d’unes actuacions musicals on s’hi va poder escoltar música catalana. Finalment, hi va haver un tastet de menjar típic romanès i català, preparat pel mateix equip d’alumnes i amb l’ajuda d’una de les cuineres romaneses de l’escola, la Valentina.

Per segon curs consecutiu, l’experiència viscuda i els aprenentatges adquirits per part dels alumnes han estat molt satisfactoris. Destacant la implicació i el treball dels alumnes així com també tota la feina de preparació i implicació del Germà Cesc, que ha fet de pont des Iasi entre Manlleu i Romania, i la tutora del projecte la Montse Cabellos.

Des de l’escola es felicita a tot l’equip d’alumnes i professors implicats. Creiem que ha estat una experiència vital i molt enriquidora per als nostres alumnes el poder conviure i conèixer una cultura diferent i, sobretot, la realitat dels adolescents amb risc d’exclusió social que són acollits pels germans romanesos, els quals no han tingut un entorn familiar favorable pel seu creixement personal. Tanmateix, el projecte un any més ha ajudat per acostar i conèixer de més a prop la cultura i les realitats de Romania, una comunitat molt gran a Manlleu.

Per veure fotografies de la presentació es pot clicar al següent enllaç.