Tarda de voluntariat al Faig ApS de 4t d’ESO

Tarda de voluntariat al Faig ApS de 4t d’ESO

El passat dimarts 9 d’octubre es va realitzar una tarda de voluntariat dins la fase introductòria del projecte FAIG d’Aprenentatge i Servei (ApS) de 4t d’ESO. 

Els alumnes de 4t d’ESO van poder escoltar les experiències de dos tipus de voluntariat: el de proximitat i d’àmbit social i el de cooperació internacional a l’estranger.

En un dels espais de l’escola en Jordi Molas va presentar els objectius i els projectes de l’Associació Sant Tomàs, una organització pionera i amb molta història dins la comarca d’Osona, que té un paper importantíssim per a la integració de les persones amb discapacitat a la societat osonenca. En Jordi va explicar que “no cal anar massa lluny per dedicar unes hores als demés i millorar la societat en la que vivim”.   Ell va mostrar tots els voluntariats disponibles i molt accessibles des del telèfon mòbil a  l’App de Sant Tomàs i, alhora, va engrescar als alumnes a participar en algun dels voluntariats que ofereix l’associació.

Per altra banda, a la sala d’audiovisuals, la Laia Fernández, exalumna, i l’Alba Magem, professora i tutora de batxillerat de l’escola, van explicar les seves experiències de voluntariat a l’estranger. La Laia va parlar del seu voluntariat l’estiu passat a Kènia durant tres setmanes. Segons ella, “al tornar em va canviar la perspectiva de les coses, ara ja no em preocupo per problemes que no són realment importants”. Des de la seva visió de jove va encoratjar als alumnes a realitzar en algun moment de la seva vida un voluntariat d’aquest tipus, “ja que adquireixes un coneixements i uns aprenentatges que et fan créixer a nivell personal i emocional”.  

L’Alba va transmetre totes les seves vivències al voluntariat que va realitzar al camp de refugiats de Filippiada a Grècia durant dues setmanes a l’estiu del 2016. En la seva presentació va remarcar els aspectes que li havien sorprès més del voluntariat i va fer molt èmfasis en “valorar allò que tenim, ja que molta gent d’aquest món ha de marxar del seu país per necessitat”. L’alegria i les abraçades dels nens i nenes sirians del camp els recordarà tota la seva vida.

Amb aquesta activitat es vol sensibilitzar als alumnes de 4t d’ESO per tal que adquireixin actituds i valors d’ajudar als altres sense esperar res a canvi; un dels grans objectius més rellevants del projecte FAIG d’Aprenentatge i Servei.