Primera experiència ERASMUS+

Primera experiència ERASMUS+

Primera experiència ERASMUS+ a Cicles Formatius.

L’Anabel i l’Ignasi són els primers alumnes de La Salle Manlleu que han participat en el programa d’aprenentatge permanent ERASMUS+. Aquest programa esta orientat a la realització del període de pràctiques en empreses o en centres de formació d’un altre país europeu i compta amb la promoció de la Comissió Europea.


«L’Anabel i l’Ignasi
són els primers alumnes de La Salle Manlleu
en viure l’experiència Erasmus+»


ERASMUS+ és una experiència pensada per alumnes de Cicles Formatius que tinguin pendent realitzar la Formació en Centre de Treball (FCT), però també hi poden participar alumnes que hagin finalitzat el curs i alumnes pos-titulats. L’Anabel i l’Ignasi van realitzar la seva estada a Roma durant 42 dies. Els hem preguntat com va anar l’experiència i com la valoren des d’un punt de vista acadèmic.

Anabel Rodríguez

L’Anabel està fent el segon curs de Gestió Administrativa i va fer les pràctiques en un sindicat de Roma.

L'Anabel Rodríguez a Roma

Com va anar l’acollida? Vam arribar a Roma en avió i a l’aeroport ens van recollir juntament amb altres companys d’ERASMUS+ i vam anar als pisos on ens vam allotjar.

En què consistia el teu ERASMUS+? El meu ERASMUS+ va consistir en fer les pràctiques en un sindicat Italià i, a part, estudiava italià durant les meves hores lliures a través d’Internet.

Quines expectatives tenies? Aprendre l’idioma i la forma de treballar d’un altre país.

Què et va sorprendre més? Una de les coses que més em va sorprendre d’Itàlia és que la majoria de la gent parlava castellà i no vaig tenir gaires problemes per fer-me entendre.

Com vas aprofitar el temps lliure que et quedava? Durant el meu temps lliure m’encantava fer turisme. Un dels meus llocs preferits era La Fonatana di Trevi.

Com valores l’experiència? La valoro molt positivament perquè aprens a espavilar-te fora del teu país amb gent que no coneixes i en un idioma que no domines.

S’han complert les expectatives que t’havies fet? Les meves expectatives no s’han complert del tot. L’idioma l’he après una mica, però he treballat poc al lloc on estava fent les pràctiques.

Ignasi Prat

L’Ignasi esta fent el segon curs de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i va fer les pràctiques a una empresa de Roma.

L'Ignasi Prat a Roma

Com va anar l’acollida? L’arribada va anar molt bé. Vam arribar a l’aeroport el dilluns i ens va rebre en Giorgio. Després ens va portar fins al pis on ens allotjàvem, al centre de Roma.

En què consistia el teu ERASMUS+? L’empresa on vaig treballar és diu U.Di.Con. i està situada a Roma. És una empresa dedicada a la defensa dels drets dels ciutadans. Allà vaig realitzar tasques d’informàtica.

Quines expectatives tenies? Aprendre molt de l’experiència a la feina i del dia a dia en una ciutat estrangera.

Què et va sorprendre més? El que més em va sorprendre és que cuiden molt els espais públics, la gent somriu molt i es nota que hi ha molta seguretat.

Com vas aprofitar el temps lliure que et quedava? Durant el meu temps lliure anava a passejar, fer turisme i visitar els centres comercials.

Com valores l’experiència? Valoro l’experiència molt positivament ja que aprens a estar fora de casa i a treballar en una empresa sense deixar de tenir una línia a seguir.

S’han complert les expectatives que t’havies fet? Si. Les meves expectatives es van complir. Vaig treballar i vaig estar molt còmode. També vaig aprendre força l’Italià.


Properes experiències ERASMUS+ a La Salle Manlleu.

Properament diversos alumnes de Cicles Formatius viuran el seu propi ERASMUS+.

 La Claudia i la Carla, alumnes de 2n de CFGM de Gestió Administrativa, marxaran a Irlanda a partir de la segona setmana de març de 2019.

 L’Eloi, estudiant de 2n d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, marxarà 92 dies a Cracòvia a finals de març de 2019.

 En Dani , l’Ilià i la Gihane del CFGM de Gestió Administrativa, marxaran 44 dies a Itàlia a finals de juny de 2019.