Alumnes de 2n d’ESO a la First Lego League

Alumnes de 2n d’ESO a la First Lego League

El dissabte 9 de febrer, tres equips d’alumnes de 2n d’ESO de La Salle Manlleu van participar a la 7a edició de la First Lego League a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic. En l’edició d’enguany, a la categoria de 10 a 16 anys, hi van participar 37 equips provinents de 12 comarques catalanes i Andorra amb un total d’uns 300 participants. La competició constava de tres rondes de joc, en què els robots creats amb peces de Lego van haver de superar diferents missions. Paral·lelament cada equip va presentar un projecte científic relacionat amb el repte d’enguany “INTO ORBIT” que convidava els alumnes a trobar solucions innovadores sobre problemes físics o socials relacionats amb els viatges i l’estada dels astronautes a l’espai. També van presentar el disseny del seu robot i el pòster de valors en què l’equip explicava com havia treballat i implementat els valors de la FLL en el seu projecte. Els equips i que ens van representar són:
  • EQUIP NEW ÒRBIT TEAM amb el Projecte Científic “Espai saludable”. El projecte científic explica com millorar alguns trastorns de salut dels astronautes a l’espai mitjançant les plantes medicinals obtingudes amb una impressora 3D d’aliments.
  • EQUIP ProjectZERO amb el Projecte Científic “AmiBO”, un amic a l’espai. El projecte científic tracta de com millorar la salut mental i l’ansietat dels astronautes a l’espai amb un robot-mascota terapèutic.
  • EQUIP THE KINGS amb el Projecte “Protegir els humans de la radiació”. El projecte científic tracta de com protegir una colònia d’humans que s’estableix a la Lluna de la radiació còsmica.
Alumnes, famílies i professors acompanyants vam gaudir molt d’aquesta experiència educativa que combina ciència i tecnologia. És una oportunitat que permet als nostres alumnes posar en pràctica la seva capacitat comunicativa, exposant i raonant la feina realitzada, en un entorn diferent. Felicitem a tots els alumnes que hi han participat per la seva implicació i pel bon treball realitzat. El proper curs continuarem treballant, des del PIC CientíficRepte Steam” del FAIG a 2n d’ESO, el nou repte de la First Lego League. El FAIG de 2n d’ESO comença, aquesta setmana, el PIC Humanístic, també renovat aquest curs, i que porta per títol “A través de les ones” en què els alumnes podran conèixer la ràdio com a mitjà de comunicació, i podran enregistrar un programa de ràdio des de l’emissora de l’escola. Ja us anirem informant! Podeu visualitzar fotografies de la FLL a la UVic 2019 al següent enllaç. L’esdeveniment va ser retransmès pel 9 TV. Aquí teniu l’arxiu de vídeo.