Premis Llegim Ciència de la UVic

Premis Llegim Ciència de la UVic

El dilluns dia 25 de febrer es va celebrar a l’Aula Magna de la Universitat de Vic la setena edició del certamen literari Premi Llegim Ciència. Aquesta activitat s’engloba dins del Programa Ciència i Societat de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC.

Els alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura Biologia i Geologia, després de llegir el llibre Ramón y Cajal. Ara i aquí, de Salvador Macip,  van participar amb un text literari que responia la pregunta següent: “Posa’t a la pell de Ramón y Cajal i descriu què deuria pensar i sentir quan va veure per primer cop al microscopi una xarxa de neurones”.

El jurat va assenyalar que per fer la tria dels textos guanyadors es valoren la capacitat de redacció i adequació al punt de vista narratiu i a la resposta a la pregunta proposada; també els valors ètics amb els quals es respon la pregunta i les possibilitats que la resposta es contextualitzi en l’escenari de la novel·la.