Un trimestre a Irlanda

Un trimestre a Irlanda

El passat mes de gener en Gil Torrents de 4t d’ESO va iniciar una aventura que canviaria “radicalment la seva vida”: tres mesos vivint i estudiant a la ciutat d’Ennis, Irlanda.

L’objectiu de l’experiència era créixer a nivell personal i, sobretot, aprendre molt d’anglés. En Gil va conviure amb una família de quatre germans que el van rebre amb els braços oberts des del primer moment..

Els primers dies i les primeres nits van ser “molt difcils”, es va haver d’adaptar a un nou país, unes noves costums i a tenir una nova família durant més de 100 dies, tot això, amb 15 anys.

L’escola a Irlanda és “força diferent” a la de Catalunya. Per en Gil la rutina començava a les 7 del matí, esmorzava amb un “irish breakfast” i anava amb bus a l’escola amb uns veïns. Les classes començaven a les 9h i l’organització era molt diversa. Les sessions duraven 40 minuts amb un “break” de 10 minuts, a més a més, no tenien una classe fixa, s’havien de moure per tota l’escola. En un dia fèien 9 sessions amb un descans al migdia de 45 minuts per dinar, excepte el divendres que a la tarda no hi anaven.

A nivell d’assignatures realitzava les més comunes: matemàtiques, llengües, ciències, educació física, religió… No obstant, les que li van cridar més l’atenció van ser assignatures enfocades a anar per la vida: “Home economics”, “Business”, Teatre i Estada a l’empresa (a ell li va tocar treballar a un Coffee Shop, on va aprendre molt i va fer moltes amistats, i a un periòdic, on va conèixer com funciona la redacció d’un diari).

Després de l’escola, normalment arribava a les 16:30h a casa i a les 17h sopava. Els dilluns i dimecres en Gil feia atletisme i el dimarts i el dijous feia futbol gaèlic, que és una barreja entre l’handbol, el futbol i una mica de rugbi. Quan tornava dels extraescolars, menjava pa amb mantega, parlava del dia amb la família i cap a dormir per agafar forces pel dia següent.

Passar tres mesos fora de casa per primera vegada i en un país diferent és força dur, sobretot “els primers dies passes molts nervis”, però al final és “una experiència que m’ha canviat la manera de pensar, m’ha fet créixer a nivell personal i he millorat molt el meu nivell d’anglés”. L’estada d’un trimestre a Irlanda “la recomanaria a tothom”.

Es pot veure el seguiment de l’experiència d’en Gil a Irlanda a través de les Stories d’Instagram.