Festes La Salle a 2n cicle d’ESO

Festes La Salle a 2n cicle d’ESO

Els dies 29 i 30 d’abril i 2 i 3 de maig es van celebrar les Festes La Salle de 2n cicle d’ESO. Un seguit d’activitats culturals, esportives i lúdiques que tenen l’objectiu de cohesionar i millorar la convivència entre tota la comunitat educativa.

La setmana es va iniciar amb la matinal “L’escola que volem”. Durant dues hores equips formats per alumnes de 1r a 4t d’ESO van treballar un estereotip o estigma social present a la nostra societat i a la nostra escola. Els alumnes van haver d’elaborar un vídeo defensant l’escola que volem sense discriminacions de cap tipus. #prousexisme #proumasclisme #proudiscriminacióperaspectefísic #proudescriminacióeconòmica #prouracisme #prouislamofòbia van ser alguns dels lemes reivindicatius de la jornada.

Tot seguit els alumnes de 3r d’ESO van realitzar unes activitats d’esports adaptats per sensibilitzar als alumnes de les dificultats que poden sorgir si algú pateix algun tipus de discapacitat.

Els alumnes de 4t d’ESO van visitar l’exposició “No se’n parlava: els represaliats i represaliades del franquisme a Manlleu” al Museu del Ter per tal de reflexionar sobre els règims totalitaris i conèixer testimonis orals de la repressió franquista en el nostre entorn.

A la tarda del dilluns es va celebrar al Passeig del Ter la Cursa solidària a tot ESO, amb dos circuits diferenciats per a cadascun dels cicles. Els diners recaptats aniran al projecte de Proide a les escoles de Guatemala.

El dimarts a 3r d’ESO es va realitzar una cursa d’orientació per les rodalies de Manlleu i els alumnes de 4t d’ESO van conèixer més el passat industrial de la nostra ciutat amb la visita a la Colònia Rusiñol i Cau Faluga. Tots els alumnes d’ESO van gaudir d’un esmorzar col·lectiu. A la tarda es van realitzar un conjunt de tallers i debats instructius: Les professions del futur, Com anar per la vida, visita a l’Ajunament de Manlleu, Open fotogràfic, debat de llibertat d’expressió, debat de privacitat a les xarxes socials i debat del dret de morir lliurament.

El dijous va tenir lloc durant tot el dia el Memorial Melcior Marichalar de 2n cicle d’ESO. Els alumnes es van desplaçar al pavelló municipal i al camp de futbol de l’A.E.C. Manlleu i van disputar les competicions esportives de futbol 7, bàsquet i voleibol.

Per finalitzar les Festes La Salle, el divendres es van realitzar un seguit de tallers destinats als alumnes de 3r i 4t d’ESO. Cuina en anglès, Cosmètica i química, Spinning, Kick boxing, Escalada, Disseny digital, Escacs, Mini àlbum Scrap, Improshow, Curtmetratges, BTT extreme, Rebosteria, Braçalets, Reporters periodístics i Estampació de samarretes.

Tot seguit, els alumnes que van voler es van quedar a un dinar de carmanyola o pizzes. A la tarda es va acabar amb una migdiada popular al gimnàs, esports varis al pavelló i una tria de pel·lícules per resguardar-nos del mal temps.

Podeu visualitzar l’àlbum de les Festes La Salle de 2n cicle d’ESO al següent enllaç.