La gran Gimcana del Tricentenari

La gran Gimcana del Tricentenari

La Salle ha continuat aquest 14 de maig els esdeveniments programats per celebrar el Tricentenari de la mort de Sant Joan Baptista De La Salle, fundador dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle), amb un acte públic simultani i diferent en diversos punts de l’Estat. 

Tots els centres de La Salle de l’Estat espanyol i Portugal (prop de 120) han celebrat aquest dimarts actes públics i dins dels col·legis per a recordar la mort del Fundador fa 300 anys.

A La Salle Manlleu s’ha realitzat una gran Gimcana per les places i carrers de la ciutat de Manlleu, fent visible la celebració a la ciutadania. 22 equips d’alumnes de 1r d’ESO a 1r de Batxillerat i professors han caminat durant tot el matí els més de 10 quilòmetres que els separaven de les 22 proves a realitzar.

Les proves, dirigides per alumnes de 1r de Batxillerat, eren molt diverses i buscaven un fil conductor destacant la cultura lassal·liana i els més de 300 anys d’història. Jocs d’habilitat, de destresa i memòria, karaoke, sopes de lletres, trenclacosques i bitlles gegants, activitats sobre el fundador i el lema d’enguany han ajudat a celebrar públicament el Tricentenari a la ciutat.

La Gimcana ha suposat un esforç físic, mental i emocional per a tots els participants i organitzadors. Un esforç que és el que permet tirar endavant el somni de Sant Joan Baptista de La Salle de posar al servei de la societat unes escoles obertes en les qual es prepara intel·lectualment, però també en valors humans i cristians.

Es pot visualitzar l’àlbum fotogràfic de la Gimcana del Tricentenari al següent enllaç.

La Salle és una Institució implantada en 80 països que es dedica a l’educació basada en els valors humans i cristians. Entre els seus objectius es troba el de potenciar el desenvolupament de capacitats perquè arribin a ser persones autònomes, competents, creatives i implicades en la construcciód’una societat més justa i solidària. Com a institució estàoberta a l’entorn i atenta a les demandes i necessitats del món educatiu, laboral i empresarial, aixícom compromesa a portar endavant el seu projecte com a comunitat educativa. Per a això compta amb un equip de professionals competents centrats en la millora contínua i la innovació.

Els centres La Salle reben el seu nom de Sant Joan Baptista de La Salle qui, a la fi del segle XVII es va associar amb uns mestres per mantenir escoles dedicades als nens pobres. Amb ells va fundar l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes.