Els alumnes de 4t d’ESO visiten Girona

Els alumnes de 4t d’ESO visiten Girona

El dia de la castanyada i en plenes Fires de Sant Narcís, els alumnes de 4t d’ESO visiten la ciutat de Girona dividits en diferents itineraris.

Ruta química i matemàtica

Els alumnes de l’itinerari científic que cursen química realitzen una ruta química pel centre històric de la ciutat. Tot seguit es desplacen al campus de Montilivi de la Universitat de Girona i experimenten al taller “Reacciona…explota!” amb nitrogen líquid i altres components.

Els alumnes de l’itinerari científic i tecnològic que cursen física realitzen una ruta matemàtica pel centre històric de la ciutat, observant diferent elements arquitectònics i relacionant-los amb les matemàtiques. A continuació s’ajunten amb els químics per fer el mateix taller a la UdG.

Ruta amb perspectiva de gènere

Els alumnes de l’itinerari humanístic realitzen la ruta “Girona a l’esguard de les dones“. Una ruta pel centre històric i el call jueu amb perspectiva de gènere, tot destacant les figures femenines que han estat importants per la ciutat de Girona, des de l’etapa de la Gerunda romana, passant per l’edat Medieval i acabant a l’actualitat.

Seguidament, es traslladen a la Casa de cultura per gaudir d’una ruta guiada a l’exposició fotogràfica “La frontera sud, a l’ombra del nord“, la qual vol conscienciar del problema migratori tot destacant els moments viscuts pels immigrants que dia rere dia intenten creuar l’estret de Gibraltar. Finalment, realitzen una ruta misteriosa en equips per tal de trobar fites i enigmes a través de l’aplicació de l’assignatura de Socials i Història.

Una vegada acabades les activitats planificades els alumnes i els professors acompanyants gaudeixen d’un dinar al centre i de les parades a les Fires de Sant Narcís.

Es pot visualitzar l’àlbum de la sortida a Girona al següent enllaç: