2.125 origamis per a La Marató de TV3

origamis per la marató 2019

2.125 origamis per a La Marató de TV3

Les mil grues d’origami (papiroflèxia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història verídica de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica llençada sobre Hiroshima al final de la II Guerra Mundial.

Tradicionalment, regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat. Se’n regalen, entre d’altres moments, quan neix un nadó, quan una parella es casa, quan algú està malalt… o bé es poden regalar a algú que estimes o que és important per a tu.

Recollint l’esperit d’aquesta història, la Fundació Mútua General de Catalunya ha creat la iniciativa “1 origami, 1 euro“, amb la finalitat de compartir aquest desig solidari amb tota la societat.

Per aquest motiu, l’escola, a través del l’equip de Pastoral, ha volgut participar a la campanya per recaptar fons per a La Marató de TV3, que enguany està destinada a les malalties minoritàries. Els alumnes d’ESO durant unes setmanes s’han proposat construir 1.200 grues (tipus d’ocell) de papiroflèxia. Al finalitzar la campanya s’han aconseguit 2.125 grues, superant amb escreix les expectatives inicials.

Enhorabona a tots els alumnes i professorat que s’hi ha implicat per aconseguir 2.125 gestos solidaris.