Dos alumnes de 1r de Bat participen en un projecte de física a la UB

Dos alumnes de 1r de Bat participen en un projecte de física a la UB

El passat divendres 10 de gener els alumnes de 1r de batxillerat Josep Anglada i Gil Ricart, juntament amb el seu professor de física David Corrons van participar en un projecte anomenat “ADMIRA: Detecció de partícules a secundària” a la facultat de física de la Universitat de Barcelona.

El projecte el duu a terme l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB). Aquesta formació permetrà als alumnes fer un treball de recerca sobre física de partícules. És un programa on participen 15 escoles d’arreu del país, enginyers del CERN (el centre d’investigació més gran del món, situat a Ginebra) i professors i laboratoris de la universitat.

De moment, en Josep i en Gil van fer quatre hores de formació molt intenses sobre la detecció de partícules ionitzants i la formació dels rajos còsmics i això que aquest projecte tot just comença!