Febrer intens d’orientació acadèmica a 2n de batxillerat

Febrer intens d’orientació acadèmica a 2n de batxillerat

FEBRER INTENS D’ORIENTACIÓ ACADÈMICA A 2n DE BATXILLERAT

Aquest mes de febrer ha estat un mes en què les tutories de 2n de batxillerat s’han dedicat sobretot a l’orientació acadèmica dels alumnes. De fet, el dia 28 de gener ja hi va haver la primera xerrada en què l’Eudald Sellarès va presentar els estudis de la UVic i va donar alguns consells davant el repte que suposa pensar en escollir una opció acadèmica de cara l’any que ve. 

D’altra banda, el dijous 30 es va fer una ruta per l’escola perquè els alumnes coneguessin tots els cicles formatius de grau superior que s’hi ofereixen i les seves instal·lacions. També va ser interessant que poguessin conversar amb professors i alumnes companys del seu mateix centre. 

Aprofitant la Jornada de Portes Obertes de la Universitat Autònoma de Barcelona del dia 6, es va fer una sortida a Bellaterra per tal que tots els alumnes poguessin assistir a dues xerrades orientatives dels estudis que més els interessaven. L’endemà van ser una trentena d’exalumnes els qui van tornar a l’escola per explicar com els anava a la universitat i quins consells els donaven sobre temes tan diversos com escollir els estudis, viure a la ciutat en un pis compartit o en una residència, pensar en possibles estades a l’estranger o com afrontar la selectivitat. 

A més, el dia 14 va venir Nacho Dualde de la UPF-ESCI i els va parlar de com encarar un món tan canviant com el que es trobaran quan encararan els estudis superiors i el món laboral. El 19 va ser el torn dels pares amb la xerrada “Escollir estudis universitaris” feta per Xavier Senmartí de La Salle Campus Barcelona

Aquest intens mes de febrer es tanca amb la preinscripció a la selectivitat. Pel març, els alumnes també visitaran el Saló de l’Ensenyament per acabar de resoldre dubtes pel que fa al seu futur acadèmic.