Xerrada-tertúlia “Viure amb menys per a viure millor” amb Joan Carrera i Carrera

Xerrada-tertúlia “Viure amb menys per a viure millor” amb Joan Carrera i Carrera

Com superar la ideologia del creixement il·limitat?

Unes 50 persones, d’edats i experiències diverses, vam compartir la preocupació que la humanitat té plantejada: -Com aprenem a fer front al col·lapse mediambiental que indiquen alguns investigadors? (Echeita 2019).

Prèviament, a l’escola, i des de diverses matèries i diversos cursos d’ESO,  Batxillerat i  Cicles Formatius havíem treballat algun aspecte del Quadern 214 de Cristianisme i Justícia, de Joan Carrera i Carrera (2019) VIURE AMB MENYS PER A VIURE MILLOR. Superar la ideologia del creixement il·limitat.

Per començar la sessió, alumnat i professorat van explicar alguns dels aspectes treballats a Tecnologia, a Economia, a Religió i a Economia i Iniciativa Empresarial. En “píndoles” de tres minuts, exposaven el seu plantejament com a joves estudiants. Llavors, l’autor del Quadern comentava o puntualitzava algun aspecte més, que ajudava a aclarir conceptes.

Després es va ampliar la roda d’intervencions, de manera que els i les assistents van fer comentaris i peguntes. De mica en mica es van anant desgranant conceptes com: “L’economia circular”, “El decreixement”, “L’hiperconsum”, “Els límits del creixement econòmic” “Els béns relacionals”, “El canvi de valors”, “La importància de la democràcia”, “El valor de l’associacionisme” , “El comerç just”, “La preocupació pel canvi climàtic vs ocupació pel clima”, “La funció de l’estructura política en els canvis”…

I amb tot això, més o menys clar, ens convidem a IMAGINAR una vida diferent, on viure amb menys, signifiqui també viure millor; des de la senzillesa, a contracorrent i en solidaritat. Procurem-nos les actituds i els valors necessaris per fer front als canvis que viurem i encara no coneixem.

Ocupem-nos en petites accions per millorar la vida del planeta i de les criatures. I en aquest punt,  tinguem la convicció religiosa que tinguem, tots i totes ens hi podem afegir,  perquè el respecte pels Drets Humans ens hi condueix.

Es pot recuperar i tornar a visualitzar la xerrada-tertúlia al següent enllaç.