La Salle Manlleu se suma a la lluita contra la bretxa digital

La Salle Manlleu se suma a la lluita contra la bretxa digital

«Cap alumne desconnectat del curs escolar.»


L’Ajuntament de Manlleu ha engegat una recollida d’ordinadors, tauletes, mòbils i portàtils per garantir que cap alumne quedi desconnectat del curs escolar que s’està seguint telemàticament.

Un grup d’alumnes i professors de La Salle Manlleu s’estan responsabilitzant de posar a punt els equips. L’Ajuntament de Manlleu, L’Ajuntament de Vic i l’Associació TIC Osona s’han adherit al programa de la Fundació REIR que lluita contra la bretxa digital en l’educació, gestionat a Osona per Rotary Club de Vic.

L’objectiu d’aquest programa és la lluita contra la bretxa digital i el poder garantir el material informàtic necessari per a les famílies més vulnerables, i la connectivitat. Aquesta iniciativa és complementària a tot el que s’està realitzant des del Departament d’Educació per dotar de material informàtic i connexió a aquells alumnes que actualment no en tenen.

Moltes famílies es troben sense internet a casa o sense aparells amb els que es puguin connectar-se per treballar, com ara ordinadors de sobretaula, ordinadors portàtils, tauletes digitals o mòbils. Aquest fet fa inviable el seguiment del curs escolar als i les alumnes d’aquestes famílies. L’acció que es treballa des de Manlleu és per evitar que cap alumne quedi desconnectat/da de l’educació telemàtica i per arribar a totes les famílies en cas que des del Departament d’Educació no es puguin cobrir les necessitats tecnològiques dels més petits, doncs es prioritzaran estudiants de Batxillerat, FP, 4rt d’ESO i 6è de primària.

Des del 16 d’abril, s’han habilitat dos punts de recollida de material informàtic a Can Puget i a l’empresa Xocolating (Passatge Vendrell, 5), de Manlleu.Una vegada rebut el material, alumnes i professors de Cicles Formatius de La Salle Manlleu fan la posada a punt dels equips donats per poder-los entregar a les famílies que els necessitin. Les persones que rebin el material es comprometran a mantenir-lo en bon estat i a utilitzar-lo per a fins educatius.

Des de La Salle Manlleu ens sumem a la crida de l’Ajuntament de Manlleu a la col·laboració d’empreses i particulars per garantir l’educació digital per a tothom mentre duri l’episodi de confinament.