El treball de Sergi Espinal, finalista del Premi Irla de Recerca Històrica 2020

El treball de Sergi Espinal, finalista del Premi Irla de Recerca Històrica 2020

“Lluís Espinal, un màrtir del poble (1932-1980)” és el títol de la recerca de Sergi Espinal que el jurat del Premi Irla de Recerca Història al Batxillerat ha reconegut com a finalista. 

El treball, tutoritzat per Carme Montes, se centra en la vida del jesuïta Lluís Espinal, que va marxar a Bolívia com a missioner i va lluitar contra les injustícies socials i contra els règims dictatorials, una lluita emmarcada dins de la teologia de l’alliberament. Malauradament, Lluís Espinal, familiar d’en Sergi, va ser assassinat per grups de paramilitars l’any 1980. El jurat ha reconegut la vàlua del treball, que mostra aspectes de la vida professional i laboral del jesuïta i fa incís en les seves facetes com a periodista, documentalista i cineasta. 

El premi serà difós en format digital al lloc web i a les xarxes socials de la Fundació Irla. A més, l’alumne i la tutora rebran una subscripció d’un any a la revista d’història Sàpiens