Xerrada “El camí de la guerra al refugi”

Xerrada “El camí de la guerra al refugi”

El passat dijous 5 de novembre els alumnes de 4t d’ESO, distribuïts en les tres classes diferents, van poder escoltar la xerrada “El camí de la guerra al refugi” de l’Oriol Barri, cantautor i activista. Una activitat proposada des de les assignatures d’Història i  Filosofia.

Una bona estona per parlar i reflexionar sobre les persones refugiades que intenten fugir del seu país en busca d’un lloc segur per viure i refer les seves vides, però que es troben amb totes les barreres possibles imposades per molts dels governs dels països de la Unió Europea. Una crisi humanitària que ens interpel·la directament a nosaltres i a les futures generacions per fer d’aquest món un món millor i per a les persones.

<<Parlem de migració, de racisme, parlem d’Europa, d’abans i ara. Parlem de Síria, d’Iraq, Turquia, Grècia, Sàhara, Algèria, Melilla… Parlem de la nostra coresponsabilitat directa. Parlem de la manipulació dels mitjans de Comunicació. Parlem de l’ús del poder per dividir i confrontar la població per després erigir-se com a salvadors. Parlem de la barrera comunicativa entre el món oriental i l’occidental. Parlem d’amor i de guerra.

Parlem, ens trobem. Riem i ens posem tristos alhora. Fem broma nerviosa mentre expliquem històries tan dures que ens és impossible entendre.


Comença un nou curs ple de visites a escoles on compartir ganes de fer un món millor.


UN MÓN PER A LES PERSONES. >>.      [post a instagram @oriolbarri]

L’Oriol va finalitzar la xerrada incitant als joves a resoldre els conflictes que hi ha dins una aula o dins la comunitat on viuen. Els va animar a escoltar-se els uns als altres i a ser crítics amb tota la informació que els arriba. 

Es pot visualitzar el post a Instagram de La Salle Manlleu, on es veuen imatges de la xerrada, al següent enllaç.