Un 25-N reivindicatiu

Un 25-N reivindicatiu

Des de l’equip de convivència de l’escola es va realitzar una proposta per les reflexions del dia 25 de Novembre, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

La proposta presentada consistia a deixar entreveure noves perspectives sobre les violències de gènere, les relacions que estableixen i les seves pròpies actituds.

Prèviament al desenvolupament de la proposta pràctica, es volia deixar constància del dubte que ha generat plantejar-les pel dia 25N, molt centrat en la visualització i erradicació de la violència contra les dones.

Malgrat creure que és necessari, sense perdre la visió interseccional, cal parlar de la violència masclista i de gènere, en aquest cas s’ha optat per anar més enllà i, simplement, fer evident com en tots els casos, el fet de ser dona ja suposa una posició de vulnerabilitat i opressió.

S’han elaborat diferents propostes per als cursos d’ESO i Batxillerat, per tal de generar reflexió i diàleg entre l’alumnat.

Tanmateix, des de l’equip de comunicació de l’escola també s’ha incentivat a realitzar una fotografia o vídeo que il·lustrés el dia i les reivindicacions per part de l’alumnat.

Podeu visualitzar l’àlbum de fotografies de la jornada al següent enllaç.