Videoclips nadalencs a 1r d’ESO

Videoclips nadalencs a 1r d’ESO

La pandèmia mundial ha fet que aquest 2020 ens quedéssim sense Festival de Nadal. És per això que l’alumnat de 1r d’ESO hem fet un videoclip “Estem junts” explicant el nostre dia a dia a l’escola amb les mesures sanitàries actuals. Es tracta d’una versió de la cançó “When I’m Gone”, que ara es titula “Estem Junts” i en la que hem treballat sobretot els patrons rítmics. Hem aprofitat per utilitzar les instal·lacions de ràdio disponibles a l’escola per gravar les veus i el ritme dels gots.

Les primeres classes les hem dedicades a aprendre la cançó i el patró rítmic. Com que més endavant hi volíem afegir lletra, calia que ens sortís gairebé de forma mecànica. Ho hem treballat amb grups, tota la classe, tots alhora, fent sonar el ritme en cadena. I al final l’hem ben après!

Vam decidir que seria més interessant cantar en català: enteníem millor el missatge i ens era més fàcil d’aprendre, ja que havíem de canviar la lletra i fer-la de nou perquè no existia la traducció al català, vam decidir versionar-la de dalt a baix i adaptant la lletra per explicar com és anar a l’escola amb totes les mesures de la COVID19.

Amb la nova lletra, vam començar a dissenyar les escenes que volíem gravar i els espais que utilitzaríem. Un cop ho teníem tot definit i assajat, va començar el període de gravació. Perquè el resultat tingués la màxima qualitat possible, vam gravar la imatge i el so per separat.

Per gravar el vídeo ens va ajudar en Gerard Crespi, mentre que per gravar el so vam utilitzar les instal·lacions de ràdio de l’escola (Ona 1880) i vam comptar amb l’ajuda de la Marina Cirera.

A part del videoclip “Estem Junts”, les quatre classes per separat han preparat un vídeo amb les sessions rítmiques i de percussió a les hores de música. Aquí hi ha el resultats de tantes hores de treball:

1ESO A: https://youtu.be/vVelactOTUI

1ESO B: https://youtu.be/HkDCLgGQ2aA

1ESO C: https://youtu.be/5HyISRhBZ-s

1ESO D: https://youtu.be/oG7n0vlbmTM