Alumnes de 1r de batxillerat participen en una Masterclass de física nuclear de la Universitat de York

Alumnes de 1r de batxillerat participen en una Masterclass de física nuclear de la Universitat de York

Els alumnes Jordi Corrons i Arnau Salvans, de 1r de batxillerat, han participat aquest hivern en una Masterclass sobre física nuclear de la Universitat de York, Anglaterra. En aquest curs, impartit en la seva integritat en anglès, han estudiat els nuclis dels àtoms.

En aquestes sessions han après dels investigadors d’aquesta universitat des de les formes dels nuclis fins al tractament contra el càncer i les imatges mèdiques, des de nuclis exòtics (són altament inestables) fins a detectors nuclears; des de com les estrelles produeixen diferents elements químics fins a la generació d’electricitat a la Terra a partir de la fusió nuclear.

La seva feina setmanal consistia a participar en una Webinar (una videoconferència impartida per investigadors d’arreu del món que treballen amb el tema en qüestió), un moodle on apareix la informació i les activitats relacionades amb el tema, i diferents qüestionaris que permetien comprovar que la comprensió i la realització de les activitats proposades eren correctes.

La seva experiència ha estat molt positiva. La setmana que ve explicaran la seva experiència als alumnes que estudien física a 4t d’ESO, 1r de batxillerat i 2n de batxillerat.

Des de La Salle Manlleu felicitem a en Jordi i l’Arnau per tota la feina extra realitzada i esperem que la seva experiència els sigui ben profitosa!