Trobada de mediadores i mediadors

Trobada de mediadores i mediadors

El passat dimecres 3 de febrer es va organitzar una trobada virtual entre l’equip de convivència de l’escola, format per professorat, i les mediadores i els mediadors de 4t d’ESO, 1r de Batxillerat i 2n de Batxillerat.

La trobada va servir per donar la benvinguda als mediadors de 4t d’ESO que s’incorporen a l’equip. En el moment de la presentació els alumnes van explicar els motius del perquè s’havien presentat voluntaris per ser mediadors entre iguals.

“A mi em van ajudar una vegada fent mediació i vaig pensar, això també ho puc fer”. “Crec que puc veure diferents perspectives”. “He tingut alguns problemes i m’agrada ajudar a la gent”. “Amb la mediació pots fer que persones amb problemes es puguin tornar a saludar i tenir converses”. “M’agrada escoltar als altres i crec que puc aportar la calma que necessiten per escoltar-se”.

Aquestes van ser algunes de les afirmacions de les noves incorporacions a l’equip de mediació.

L’Enric Solé, mediador de 2n de Batxillerat, va explicar breument en què consisteix i quins són els possibles casos a resoldre en un procés de mediació. “Heu fet molt bona feina aquests últims anys. Gràcies a la vostra tasca s’ha millorat molt la convivència a l’escola. Enhorabona i moltes gràcies” va afirmar en Pep Guardia, portaveu de l’equip de professorat que gestiona la mediació al centre.

La trobada també va servir per valorar els casos i les accions realitzades durant el primer trimestre del curs. A més a més, es van programar noves formacions per a l’alumnat de 3r d’ESO i es van començar a pensar noves propostes pel futur de l’equip de mediació. Un dels objectius és seguir millorant la convivència a l’escola i la gestió positiva dels conflictes que sorgeixen dia a dia.