Victòria en la fase local de la Lliga de Debat

Victòria en la fase local de la Lliga de Debat

El passat dilluns 1 de març es va celebrar l’eliminatòria de la fase local de la Lliga de Debat per a Secundària i Batxillerat organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats dels Països Catalans. L’equip representant de La Salle Manlleu ha estat el guanyador de la Catalunya Central.

El grup estava format pels alumnes de 4t d’ESO Xantal Parés, Elisenda Puig, Oriol Valls, Pol Balmes, Aina Parés, Gina Rierola, Anna Nogué i Martí Clusella, i va resultar vencedor en els quatre debats (Institut La Plana, Escorial de Vic, Institut del Ter i l’Escola Joviat de Manresa) que van tenir lloc durant el matí.

El tema de debat en aquesta edició planteja la següent qüestió: “¿És compatible el creixement econòmic amb la preservació del medi ambient?”. Cada centre participant ha hagut de defensar la posició favorable i la contrària en dos debats respectivament.     

Amb aquesta victòria l’equip passa a la fase final, que se celebrarà entre els dies 13 i 23 d’abril i en la qual debatran equips representants de les 15 universitats dels Països Catalans; La Salle Manlleu ho farà en representació de la Universitat de Vic. L’edició de la Lliga d’enguany es realitza on line a causa de l’actual situació sanitària. La nostra escola hi participa per segon any consecutiu i és la primera vegada que es classifica per a la final.

Aquest divendres dia 5 de març l’equip d’alumnes tindrà una trobada virtual amb la Meritxell Borrràs, exconsellera de Governació i Relacions institucions, per tal de felicitar a l’equip i realitzar el lliurament del premi de la fase local.

L’equip d’alumnes ha estat tutoritzat i acompanyat pel Germà Cesc Ferré i en Jaume Planas, professor d’humanitats. Moltes hores de recerca, treball i esforç que aquest dilluns han donat els seus fruits. L’enhorabona a totes i a tots!