Campanya “Visualitzem-nos” de l’Eskamot Lila

Campanya “Visualitzem-nos” de l’Eskamot Lila

L’Eskamot Lila és un equip del projecte Faig APS de 4t d’ESO de La Salle Manlleu. L’Eskamot Lila té per objectiu potenciar l’equitat i fomentar la fi de les desigualtats i discriminacions per raó de sexe, gènere o orientació sexual, un fet que creiem molt necessari aportar a l’escola. Es tracta d’erradicar la violència i la discriminació contra les persones de gèneres i orientacions sexuals dissidents, així com d’assegurar que tenen les mateixes oportunitats que els altres en tots els àmbits de la vida. Això vol dir acabar amb totes les formes de desigualtat, l’Eskamot Lila vol donar a conèixer les desigualtats i agressions que es produeixen i poder actuar en l’àmbit escolar.

Des de l’equip de l’Eskamot Lila es va organitzar el projecte  “Visualitzem-nos”, que ha durat tot el mes de març a les aules d’ESO i Batxillerat per fer visible el dia de la dona i començar a donar a conèixer el dia 31 de març, el dia internacional de la visualització transgènere.

L’activitat consistia en elaborar pòsters de dones importants al llarg de la història per decorar els passadissos de l’escola. A cada classe se li van adjudicar dues dones, una d’àmbit internacional i una de catalana. Finalment, s’ha realitzat un vídeo del projecte per poder fer-ne difusió. 

Aquest projecte va ser pensat per visibilitzar que les dones també han fet història i no estan prou valorades. El que busquem és que l’alumnat conegui les seves vides i donar-los referents perquè les dones també poden triomfar. 

Projecte Moviments socials del segle XX a l'assignatura de Ciències Socials i Història de 4t d'ESO