Participació al projecte Art i escola 2021

Participació al projecte Art i escola 2021

El Dijous 13 de maig a ACVIC Centre d’Arts Contemporànies de Vic es va inaugurar l’exposició Art i escola 2021 on hi ha una mostra del treball d’alumnes de l’escola. Han participat 24 alumnes de 4t d’ESO de l’optativa d’artístic. L’exposició presencial romandrà oberta fins el 24 de juliol.

Aquest curs el projecte gira al voltant del tema “El Joc i amb un doble objectiu:

  • Promoure i donar valor de la presència de l’art a l’escola. Mostrar els projectes/treballs que es realitzen en els centres.
  • Establir una xarxa de col·laboració entre diferents entitats del món de les arts i els centres educatius que doni suport als docents que vulguin desenvolupar un projecte transversal.

[…]El joc és una activitat universal innata. El joc és una activitat espontània, moguda per la curiositat i que aporta satisfacció. El joc lliure fomenta l’autoestima, l’autocontrol, afavoreix la comunicació, l’agilitat i la destresa, i que és fonamental per al desenvolupament i l’aprenentatge en totes les edats. El joc és un element socialitzador, estableix rols i els modifica. Estableix límits i els qüestiona. Fomenta els lligams afectius entre pares i mares, entre mestres i alumnes, entre companys. El joc fomenta la creativitat, permet buscar diferents solucions per encarar un problema. Fomenta la imaginació. Jugar imita. Jugar és un assaig. Jugar és l’expressió de les emocions que portem a dins. Jugar permet parlar del passat i del futur. Imaginar què passarà, recuperar la memòria dels avis. Jugar és una actitud. Una manera d’entendre la vida. Ens repta a utilitzar la nostra ment: el pensament, el llenguatge, la fantasia. […]

Els i les alumnes de La Salle Manlleu han participat amb el projecte “La vida és un joc“, acompanyats i guiades per la Judit Serra, professora de Disseny. Per saber-ne més del projecte realitzat podeu visitar els següents enllaços i vídeos:


https://www.artiescola.cat/ca/activitats/ficcio-2019-2021/ae10-presentacions-dels-projectes/presentació-alumnat-la-salle,-manlleu-ae10

https://www.artiescola.cat/ca/projectes/ficció-2019-2021/col·legi-la-salle,-manlleu

Per saber més del projecte Art+Escola+Joc i consultar els diferents projectes i horaris de l’exposició podeu descarregar-vos el tríptic oficial en aquest enllaç.