1r Premi de valors a la First Lego League

1r Premi de valors a la First Lego League

El passat mes de maig tres equips de la nostra escola van participar en el 9è Torneig de la First Lego League  Challenge a la Universitat de Vic. El repte d’aquest any portava per nom RePLAY i l’objectiu era que cada equip desenvolupés, de manera creativa, un projecte que ajudés a la seva comunitat a ser més activa.

Els dos equips de 2n d’ESO que hi van participar  van treballar el repte en el PIC Científic de FAIG i l’equip de 3r d’ESO a l’Optativa de Robòtica.

L’equip Pedalectro de 2n A va presentar el seu projecte PEDALECTRO que consisteix a millorar el sedentarisme a l’escola. El PEDALECTRO és un invent que  permet els estudiants fer activitat física a l’aula i alhora els permet aprofitar l’energia generada per carregar dispositius electrònics. Van construir un prototip per demostrar el seu funcionament.

L’equip Robolife de 2n d’ESO C va dissenyar una aplicació mòbil que té com a objectiu aconseguir que la població adulta vagi a caminar  i descobreixi indrets inoblidables del nostre entorn més proper, la comarca d’Osona.  La seva aplicació s’anomena GRO-CLIK i proposa a la població participar en reptes locals que els permetin aconseguir recompenses que promouen el comerç local de proximitat i millores en els equipaments esportius de la seva població.

L’equip els Kakapos de 3r d’ESO va presentar el projecte RentSkate. Consistia en  projectar a diferents punts de Manlleu un servei per poder llogar skates com a mitja de transport. Els skates  tindrien rodes 4×4 i una dinamo que aprofitaria el seu moviment per carregar el mòbil amb l’energia generada. Un servei enfocat principalment a la població adolescent innovador i atractiu.

A causa de la situació de pandèmia l’edició d’enguany es va fer en format videoconferència. Hi vam participar 24 equips. Cada equip va exposar els seus projectes durant 1 hora davant d’un jurat format per professorat de la Universitat de Vic. Van presentar:

  • El projecte d’Innovació.
  • El disseny del robot.
  • Van respondre les preguntes del Jurat sobre la seva comunicació oral i sobre els valors que havien treballat al llarg del projecte.
  • Van fer 3 rondes del Joc del Robot.

L’equip Pedalectro va obtenir el 1r premi de la categoria de valors. El jurat va destacar la seva creativitat i capacitat de superar els reptes per poder executar el seu projecte. El Pedalectro és una proposta innovadora aplicable en l’àmbit educatiu que combina salut i tecnologia i que resulta molt atractiva per estudiants i professionals del món educatiu.

Volem felicitar a l’equip guanyador i a tots els equips participants pel seu esforç, treball i creativitat en el desenvolupament dels seus projectes.