5a Edició Eduemprèn

5a Edició Eduemprèn

La setmana del 7 a l’11 de juny vam celebrar la 5a Edició d’Eduemprèn de La Salle Catalunya. Eduemprèn pretén estimular les habilitats emprenedores dels joves i reforçar amb acció social els valors que ens identifiquen dins la funció educativa de La Salle.

Els alumnes han de desenvolupar un projecte innovador que ajudi a construir un món millor i que estigui relacionat amb un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. A l’edició d’enguany hi han participat un total de 41 equips de 16 escoles. A causa de la situació actual la presentació s’ha fet en format videoconferència.

Tres equips de La Salle Manlleu en aquesta 5a edició

Després de fer una selecció dels millors projectes, els equips seleccionats per a la participació d’Eduemprèn han estat:

Equip els Ferram, amb el seu projecte APP Social El Cistell. El seu projecte tracta l’ODS Fam Zero. Presenten una aplicació mòbil i una web que interrelaciona persones solidàries, persones amb necessitats, entitats socials i serveis socials de l’Ajuntament. La proposta de valor és oferir servei a domicili i recompenses culturals que potencien el comerç de proximitat a les persones voluntàries i solidàries.

Equip HAYAGRIVA, amb el seu projecte de creació de material educatiu audiovisual per les escoles de primària de les comunitats peruanes de PROIDE i la promoció d’aquest projecte mitjançant la col·laboració d’altres persones a través d’una web. El seu projecte tracta l’ODS Educació de qualitat.

Equip I.G.E., amb el seu projecte Estereotips a l’escola. El seu projecte tracta l’ODS Igualtat de gènere. Presenten unes xerrades per fer a alumnes de primària sobre estereotips de gènere.

Els equips han presentat els seus projectes davant d’un jurat format per personal de Serveis Centrals, professorat i directors de les escoles participants. S’han distribuït els equips en 10 tracks i on cada equip ha fet la presentació del seu projecte i un vídeo d’un minut.

El dimecres 16 de juny s’ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis. Els 3 equips guanyadors d’aquesta edició han estat:

  • 1r Premi millor Projecte:  Equip els Ferram de La Salle Manlleu.
  • 2n Premi millor Projecte: Equip Lemon Squizi de La Salle Torreforta.
  • 3r Premi millor Projecte: Equip I.G.E de La Salle Manlleu.

Tots els membres dels equips guanyadors rebran un dispositiu electrònic: una tablet.

Moltes felicitats a tots els equips participants i als guanyadors d’aquesta 5a edició d’Eduemprèn.