Treballs de recerca premiats

Treballs de recerca premiats

Premi ex-aequo Universitat de Vic de Recerca de Batxillerat

La Mar Corrons obté el premi ex-aequo UVic de Recerca de Batxillerat en l’apartat Eumo per treball “Quan el cinema parla altres llengües. L’art de la invenció lingüística“, tutoritzat per la M. Carme Montes.

El treball comprèn les àrees humanística i lingüística on s’estudien les llengües que pareixen en les principals filmografies i sèries de televisió: estudiant la història, l’estructura gramatical i el vocabulari per tal de donar una visió global del llenguatge del setè art.

Premi de recerca de la Universitat de Girona

Gil Ricart guanya el primer premi de recerca en l’àmbit de ciències de la Universitat de Girona amb el treball “Radiació còsmica i atmosfera”.

El treball tracta de l’estudi científic de la interacció de la radiació còsmica amb les diverses capes de l’atmosfera terrestre. La seva recerca està constituïda per dades del satèl·lit Proba-V, de l’Estació Espacial Internacional i també preses a la superfície terrestre amb un dispositiu Minipix.

Des de l’escola felicitem en Gil així com el tutor del seu treball, en David Corrons.

Premi a treballs de recerca de la Universitat de Manresa

Paral·lelament, la Laura Mir ha obtingut el primer premi en la modalitat de Salut de la Universitat de Manresa pel treball “El diagnòstic i l’eficàcia de les teràpies en la síndrome de Rett”, tutoritzat per en Jordi Seguranyes.

El treball explica aquesta malaltia, entrevista a metges i recull l’opinió d’associacions d’afectats de Catalunya, Espanya i Sud-amèrica. També ha elaborat materials pel coneixement i difusió de la síndrome de Rett.

El primer premi consisteix en 700 euros i la docència gratuïta per a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s’imparteixen a la UManresa. Per la seva part, La Salle Manlleu, s’emporta un premi de 150 euros. 

14a edició dels premis al millor treball de recerca “El Cabrerès”

Finalment, Lluc Solé ha estat guardonat amb el primer premi al millor treball de recerca de batxillerat “El Cabrerès” concedit per l’Ajuntament de l’Esquirol en la seva catorzena edició. El treball titulat “La sostenibilitat en el món del boví de llet” ha estat tutoritzat per la professora Alba Magem.