Primeres impressions ErasmusPlus: Portugal 2021

Primeres impressions ErasmusPlus: Portugal 2021


La Carla i en Francesc són alumnes de Sistemes Microinformàtics i Xarxes de La Salle Manlleu i estan participant en el programa d’aprenentatge permanent ERASMUS+. Aquest programa està orientat a la realització del període de pràctiques en empreses o en centres de formació d’un altre país europeu i compta amb la promoció de la Comissió Europea. Els hem preguntat com ha anat l’arribada i els primers dies de pràctiques i turisme.

Carla G.

La Carla durant les pràctiques

LSM: Com ha anat l’arribada i l’acollida?

Carla: Vaig arribar a l’aeroport d’Oporto el dijous 24 de juny al migdia. Una vegada allà, ens vam trobar amb els companys de la Institució La Salle de Madrid.

Ens va rebre en Ricardo, de l’associació Mobility Friends, per a portar-nos a la nostra casa situada a la ciutat de Braga i donar-nos unes quantes instruccions.

Després vam triar les habitacions, ens vam instal·lar i vam marxar ràpidament a conèixer part de la ciutat de Braga.

LSM: En que consisteix el teu Erasmus?

C: Consisteix en fer pràctiques relacionades amb el cicle mitjà que estic cursant de tècnica en sistemes microinformàtics i xarxes, posar en pràctica tot l’après
en les classes, adquirir nous coneixements del sector, veure com treballen al país i aprendre portuguès.

L’empresa on faig les pràctiques amb el meu company Francesc està situada a Barcelos, a uns 25 minuts amb cotxe de Braga. Portem a terme tasques de muntatge i manteniment d’equips i de tant en tant, de xarxes locals.

Però l’Erasmus no és només fer pràctiques, també és compartir aquesta gran experiència amb els companys, visitar tot el possible el país, conèixer a gent nova de la zona o d’altres mobilitats i començar a ser més independents.

LSM: Quines expectatives tens de l’Erasmus?

C: Tinc moltes expectatives. Una d’elles és adquirir nous coneixements en l’àmbit en el qual m’estic formant.

Gràcies al programa ErasmusPlus puc fer-ho en un país on estic aprenent un idioma nou, visitant llocs nous i coneixent noves persones i cultures.

La veritat és que l’Erasmus està sent una de les millors experiències que he tingut en tota la meva vida i encara que porti poc temps, espero aprofitar al màxim aquesta gran oportunitat.

Francesc L.

En Francesc durant les seves pràctiques

LSM: Com ha anat l’arribada i l’acollida?

Francesc: En arribar ens van rebre a l’aeroport i ens van portar cap al nostre allotjament. Tot ha anat molt bé.

LSM: En que consisteix el teu Erasmus?

F: Actualment estic fent una mobilitat a Portugal i estic treballant a Barcelos, al costat de Braga, que és on estem allotjats.

LSM: Quines expectatives tens de l’Erasmus?

F: Tinc altes expectatives amb aquest Erasmus. Només porto onze dies i ja m’ho he passat molt bé.

En Francesc ens ho explica en aquest vídeo.
La Carla i en Francesc a les pràctiques

Sabies que…

ERASMUS+ és una experiència pensada per alumnes de Cicles Formatius que tinguin pendent realitzar la Formació en Centre de Treball (FCT), però també hi poden participar alumnes que hagin finalitzat el curs i alumnes pos-titulats. La Carla i en Francesc estan a Braga, Portugal, durant 66 dies. Els hem preguntat com va anar l’arribada.