Sortides del 1r trimestre a l’ESO

Sortides del 1r trimestre a l’ESO

El divendres 29 d’octubre, després d’un curs sense sortides més enllà de l’entorn proper, es van recuperar les sortides culturals el divendres de la Castanyada.

En primer lloc, l’alumnat de 1r d’ESO va poder gaudir de dos dies de colònies i convivència al Port del Comte. A 2n d’ESO van anar a Barcelona a visitar el Poble espanyol. L’alumnat va participar en una visita teatralitzada molt divertida per tot el recinte i un taller de ceràmica al foc. Es pot veure àlbum de fotografies aquí.

A 3r d’ESO van fer una sortida al Parc Natural de la muntanya de sal a Cardona. L’alumnat va poder visitar les mines de sal i posteriorment van fer experiments relacionats amb la sal: observació de cristalls, identificació de minerals i columnes de densitat. Es pot veure àlbum de fotografies aquí.

Per últim, l’alumnat de 4t d’ESO va visitar el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) a Terrassa. Es van dividir per itineraris: els de ciències van realitzar un taller de química, els de tecnologia un taller de superconductors i els d’humanitats una ruta pels edificis modernistes de la ciutat egarenca. Al final del matí, cadascuna de les classes va visitar l’exposició “Una MIRada a l’espai”. Una combinació del món de l’astronàutica i el cinema de ciència-ficció, contextualitzada en la carrera espacial durant la guerra freda. Es pot veure àlbum de fotografies aquí.

Es va elaborar un videoresum per compartir a les xarxes socials de les sortides a l’ESO. El podeu consultar aquí.