L’experiència del FAIG ApS a 4t d’ESO

L’experiència del FAIG ApS a 4t d’ESO

El projecte cooperatiu FAIG d’Aprenentatge i Servei s’ha iniciat aquest nou curs amb nous objectius i iniciatives. Un dels nous projectes és el de l’Acompanyament als alumnes de 1r d’ESO que s’està duent a terme en aquest primer trimestre i que ha comportat una gran reestructuració de les sessions per tal de millorar la convivència i l’acollida dels més joves de l’escola.

Per altra banda, s’han mantingut la dinàmica d’autoconeixement a través de la tècnica del Mindmap, la reflexió sobre la importància de l’actitud i el fet de dedicar temps als altres, la tarda de voluntariat i les presentacions de les entitats de Manlleu i els projectes ApS d’enguany.

La tarda de voluntariat

Durant la tarda de voluntariat els alumnes van poder compartir moments, valors i experiències amb en Jordi Molas de l’Institut Guttmann, en Ferran Domènech, activista manlleuenc de La Recolectiva, una associació que realitza cooperació internacional a Palestina i el taller de voluntariat en el lleure de l’Agrupament Escolta Arrels.

Presentacions de les entitats i projectes ApS

En aquests moments el projecte es troba en la fase INPUT. És on les entitats presenten els projectes ApS als alumnes mitjançant presentacions presencials i algunes de virtuals. En aquestes últimes setmanes s’han presentat els projectes interns de l’Escamot lila, l’Eskamot verd, Fundació Proide, l’Aula d’acollida i l’Acompanyament a alumnes de 1r cicle.

Tanmateix, hem rebut la visita de les entitats següents:

Grup Excursionista de Manlleu, Ràdio Manlleu, Museu del Ter, Vedruna Manlleu, Horts socials El Sarró, Creu Roja Osona, CEIP Puig-Agut, Piscina Municipal, CERM Universitat de Vic, Grup Naturalista d’Osona, Hospital de Sant Jaume, Residència AURA i el Centre Formació d’Adults Miquel Martí i Pol.

La pròxima setmana esperem la visita d’Osonament Manlleu, l’Escola Bressol Colors, l’Escola Bressol Picarols, el Centre de dia Josep Roqué i el Banc de sang i teixits.

Per tal de compartir experiències i reflexions, també s’ha realitzat una tarda on l’alumnat de Batxillerat i Cicles, que van dur a terme projectes ApS el curs passat, ha pogut explicar anècdotes, vivències i consells a l’alumnat de 4t d’ESO d’aquest curs.

En finalitzar aquesta fase, l’alumnat podrà escollir els projectes i entitats segons les seves inquietuds i interessos personals. Els projectes s’iniciaran a partir del mes de gener amb els equips cooperatius confeccionats. L’Aprenentatge i Servei és un gran actiu de les escoles de La Salle, ja que aporta autonomia personal als alumnes, molts valors i una gran experiència de vida que pot repercutir en el seu futur acadèmic i professional i en l’entorn més proper.