Dos alumnes de 2n de batxillerat viuen una gran experiència científica

Dos alumnes de 2n de batxillerat viuen una gran experiència científica

EL divendres 11 de març, els alumnes de segon de batxillerat, la Isabel Sitjà i l’Adrià Capdevila, van presentar el seu treball de recerca al Young Photonics Congress. Un punt de trobada per a joves estudiants que els fa viure l’experiència d’un congrés científic on ells són els protagonistes. Els i les estudiants poden explicar el seu treball a altres estudiants i també a les persones que treballen a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), una de les institucions més prestigioses en la recerca científica relacionada amb la fotònica. És una fantàstica ocasió per compartir coneixements i experiències amb altres persones que els apassiona la ciència.

El treball de recerca de la Isabel Sitjà porta per títol ‘Buscant la partícula. Càlcul numèric i física quàntica’, i el de l’Adrià Capdevila és ‘Disseny i construcció d’un espectròmetre. Estudi científic sobre espectroscòpia’. Després de l’experiència viscuda la Isabel i l’Adrià ho van compartir amb els seus companys i companyes.

Per altra banda, el divendres 18 de març, l’Adrià Capdevila va participar en un taller sobre física de partícules a la Universitat de Barcelona. Ha compartit amb 75 estudiants xerrades de professors de l’Institut de Ciències del Cosmos i han realitzat pràctiques amb dades reals de l’LHC, el gran accelerador de partícules del CERN. Han après com treballen els científics analitzant dades del detector LHCb. Ha estat una experiència molt enriquidora i l’Adrià l’explicarà a tots els alumnes que estudien Física a l’escola.