La Salle Manlleu és obsequiada amb un kit de fotònica

La Salle Manlleu és obsequiada amb un kit de fotònica

L’empresa Hamamatsu, líder mundial en tecnologia fotònica, ha obsequiat els centres educatius del projecte de divulgació ADMIRA (Activitats amb Detectors Medipix per Investigar la Radiació a l’Aula) amb 24 kits de fotònica “Photonics Explorer” per tal d’apropar la ciència als instituts de Catalunya posant èmfasi en l’aprenentatge vivencial i l’experimentació.

Cada caixa conté un conjunt de components òptics per a l’experimentació pensats per a treballar la fotònica a l’aula, com per exemple miralls, polaritzadors, filtres de colors, làsers, lents… El kit ve complementat per un conjunt de materials didàctics consistent en diverses fitxes d’activitats, guies del docent, materials multimèdia i fulls de dades, ara disponibles en català, a la web del projecte ADMIRA, gràcies a la traducció de les seves fitxes per part del professor de física de La Salle Manlleu David Corrons.

David Castrillo, representant de Hamamatsu, va fer l’entrega dels kits el passat dijous 21 d’abril durant la primera Jornada de Formació del Professorat del curs 21/22 del projecte ADMIRA, on els assistents van poder gaudir de diferents conferències d’experts en radioactivitat, detecció de partícules i raigs còsmics, així com un taller experimental de construcció d’una cambra de boira.