Les Festes La Salle 2022

Les Festes La Salle 2022

Als voltants del mes d’abril i maig, amb motiu de la commemoració del naixement del fundador de les escoles La Salle, sempre són tradicionals les Jornades o Festes La Salle Manlleu. Un parell de dies on es preparen i s’organitzen tallers i activitats culturals, lúdiques i de convivència a tots els cicles. 

El 28 i 29 d’abril es van poder organitzar de manera satisfactòria les Festes La Salle 2022. Aquest any sense mascareta obligatòria i la possibilitat de la barreja d’alumnes entre les diferents classes de cada curs.

Activitats a 1r i 2n d’ESO

1r cicle d’ESO es van dur a terme les següents activitats:

Una Gimcana per Manlleu organitzada pel professorat de 1r cicle (només per a l’alumnat de 1r d’ESO), un taller d’observació d’ocells del Ter organitzat pel Museu del Ter, un taller d’Arqueologia, un taller de Jocs tradicionals organitzat pel Museu de la torneria de Torelló, un de primers auxilis organitzat per voluntaris de la Creu Roja, un taller de cosmètica, un taller scrapbooking organitzat per especialistes del nostre professorat (aquests dos últims només per a l’alumnat de 2n d’ESO). Durant els dos dies els i les alumnes de 1r d’ESO i 2n d’ESO es van anar alternant alguns dels diferents tallers i activitats. Un bon exemple van ser les Jornades esportives del IXè Memorial Melcior Marichalar.

Activitats a 3r i 4t d’ESO

3r d’ESO es van dur a terme les següents activitats:

Un joc de gamificació creat pel Museu del Ter, Galàxia Manlleu, on l’alumnat en equips va anar passant reptes per la ciutat tot coneixent el patrimoni cultural i natural del Manlleu. Un taller de pàdel al Club Tennis Manlleu, un taller de Primers auxilis organitzat per voluntaris de la Creu Roja i un taller de sexualitat a càrrec de les infermeres del CAP. La tarda de divendres van fer jocs de convivència a la zona de l’Arborètum.

4t d’ESO es van dur a terme les següents activitats:

El dijous es va fer una visita a la Colònia Rusiñol organitzada pel Museu del Ter, una caminada per la vora el Ter i un taller de fotografia i composició i un altre de Química, organitzat per la Universitat de Girona. L’endemà es van realitzar els tallers simultanis d’Esports, rap/Hip-hop i un de kick boxing i defensa personal al Centre Esportiu Hook School. A la tarda, les Jornades Esportives, on es van dur a terme esports simultanis (futbol, voleibol i bàsquet).

Activitats a Batxillerat

1r de Batxillerat es van dur a terme les següents activitats:

El dijous l’alumnat se’n va anar a la Universitat de Vic, on es van realitzar diferents tallers segons els itineraris cursats: 3D Multimèdia, Robòtica, Màrqueting i Economia, Infermeria, Dietètica i Nutrició, Laboratori d’Educació Infantil… El divendres van visitar Barcelona per realitzar una ruta modernista organitzada pel professorat al Recinte modernista de Sant Pau i la Sagrada Família i també van fer un Escape Room.

L’alumnat de 2n de batxillerat no va participar en les jornades perquè estan en període d’exàmens de la 3a avaluació.

Es pot visualitzar un videoresum de les Festes La Salle 2022 al següent enllaç.