111 donants a l’acapte de sang

111 donants a l’acapte de sang

El passat 12 de maig es va realitzar la campanya de donació de sang a l’espai HARA i al gimnàs de l’escola. Un acapte que va organitzar l’equip Ketsuekis del FAIG d’Aprenentatge i Servei de 4t d’ESO.

La jornada va ser tot un èxit de convocatòria, recollint les valoracions dels dinamitzadors del Banc de sang i teixits, ja que van venir a donar més de 111 persones de les quals 96 van poder donar sang. Un dels grans èxits va ser la gran quantitat de primers donants (36), sobretot de Batxillerat i de Cicles Formatius, que es van mostrar solidaris amb l’objectiu de salvar vides.

L’equip de FAIG ApS va rebre prèviament una formació específica a càrrec d’una doctora del Banc de sang i es va implicar en la campanya de comunicació a xarxes socials i mitjans de comunicació. Tanmateix, l’equip va difondre l’activitat per l’escola, a través de vídeos i presentacions a les reflexions, a les escoles de primària i pels comerços i entitats de la ciutat de Manlleu. El dia de l’acapte les alumnes van rebre els donants i els van fer omplir el formulari necessari per a passar el filtre mèdic.

Aquest curs l’obsequi que l’equip Ketsuekis va lliurar als donants va ser dissenyat per l’equip i produït des del Cicle Formatiu de Producció en Fabricació Mecànica, a través de la impressora 3D. Un exemple que l’acapte de sang s’ha convertit en un projecte d’escola.

Un dia ple de solidaritat i altruisme que va suposar poder salvar 288 vides. A La Salle Manlleu “creem vincles i donem futur!”.

Es pot visualitzar l’àlbum de fotografies de l’esdeveniment al següent enllaç.

Aquí tenim el vídeo-resum de l’acapte de sang 2022: