Els alumnes de mecanització visiten la Haas Open House

Els alumnes de mecanització visiten la Haas Open House


El passat mes de maig, els alumnes de grau superior de mecanització van visitar el centre HAAS Open House a Montcada i Reixac. HAAS és una empresa nord-americana de fabricació de maquinària de CNC per a la indústria. Fou fundada per Gene Haas l’any 1983. HAAS també disposa d’un equip de fórmula 1 i la majoria de components que utilitzen estan dissenyats i fabricats amb els recursos.Durant la visita van poder veure torns amb eina motoritzada mecanitzant peces de gran precisió amb canvis de peça robotitzats. També varen poder veure i resoldre alguns dubtes sobre el maquinari, ja que a l’escola també fan servir una fresadora HAAS per fer les pràctiques.

Al llarg de la presentació van veure una secció d’eines de tall i broques de metall dur juntament amb un braç de mesura per verificar peces. També van veure l’última versió de Mastercam, un software que fem servir a l’escola per poder agilitzar les programacions de les màquines.

El balanç final de la visita va ser positiu, va agradar i va resultar ser molt interessant comprovar la importància de l’ofici en l’actualitat.