Culminació del curs amb el projecte FAIG

Culminació del curs amb el projecte FAIG

En els dies d’intensiu de FAIG els alumnes de 1r d’ESO hem treballat el PIC Científic “No som Invisibles”. La temàtica del PIC ha estat proposada des de Pastoral de La Salle Catalunya en el marc del programa La SalleXperience. Hem compartit part del projecte amb alumnes de 1r d’ESO de La Salle Tarragona.

En aquest projecte hem pogut conèixer les diferents diversitats funcionals de les persones i com la tecnologia, i en concret la robòtica, els pot ajudar a fer més fàcil el seu dia a dia.  Hem fet un taller amb en Jordi Molas que ens ha parlat d’aquest tema i de la seva experiència personal. En el taller, també hem practicat diferents esports adaptats a les persones amb diversitat funcional: voleibol assegut, boccia, goalball i circuit amb cadira de rodes. Les activitats ens han permès conèixer millor la realitat de les persones amb diversitat funcional i sensibilitzar-nos més amb la seva situació. En el projecte també hem creat un giny robòtic que pot ajudar a fer més fàcil la seva vida.

En el PIC Humanístic del FAIG de 2n d’ESO “A través de les ones” hem treballat la ràdio. Els equips han preparat un programa de ràdio: esportiu, musical, informatiu, d’entreteniment o magazine. Han elaborat la seva escaleta i han fet de locutors. Han anat a Ràdio Manlleu a fer la gravació del seu programa. Ha estat una gran experiència!

A 3r d’ESO, els equips han acabat de preparar els seus treballs sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, proposant solucions emprenedores als reptes que ens planteja l’Agenda 2030. Van fer les presentacions orals dels projectes el dilluns, 20 de juny. Prèviament, el dissabte 11 de juny, tres equips seleccionats, van presentar la seva proposta de solució innovadora a la 6a edició d’Eduemprèn a Barcelona.

Finalment, a 4t d’ESO, els equips van acabar de redactar el projecte sobre l’experiència d’aprenentatge i servei que han fet a les entitats al llarg del curs. Van fer les presentacions orals el divendres, 17 de juny, al Museu del Ter i el dilluns, 20 de juny, a l’auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.

Podeu veure més fotografies en aquest enllaç.