Osona Tic Talent i la FP Dual de La Salle Manlleu al Valor Afegit de TV3

Osona Tic Talent i la FP Dual de La Salle Manlleu al Valor Afegit de TV3


El programa econòmic Valor Afegit de TV3 va publicar un reportatge que presentava la iniciativa de SEIDOR, consultoria multinacional especialitzada en serveis i solucions tecnològiques, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’Osona Tic Talent, una iniciativa publicoprivada que té com a objectiu generar talent i despertar vocacions TIC entre els joves que estudien Formació Professional a la comarca d’Osona.

La Salle Manlleu, entre altres institucions educatives, s’ha involucrat en el projecte per tal de fomentar la Formació Professional en general i el sector de la informàtica i les comunicacions en particular. Els alumnes de cicles formatius de l’àmbit de les TIC tenen una gran projecció de futur, ja que les empreses pateixen una manca de personal qualificat en un sector que no ha fet més que créixer.

Valor Afegit es va interessar en l’FP Dual de la Salle Manlleu. La Formació Professional Dual és la modalitat de formació professional en la qual l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat a l’empresa. Aquesta modalitat té, entre altres objectius, el de millorar la formació i la qualificació de l’alumne, així com les seves habilitats personals.Les empreses d’informàtica i tecnologia d’Osona, juntament amb diverses institucions, s’han posat d’acord per promoure l’FP dual a la comarca. Aquesta iniciativa està impulsada per Seidor, un gegant de la consultoria que va néixer ara fa 40 anys a Vic.