L’Eskamot lila dinamitza el 25-N

L’Eskamot lila dinamitza el 25-N

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’erradicació de les violències vers les dones. Per aquest motiu, l’Eskamot lila de l’escola, format per uns cinquanta alumnes de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat i l’equip de professores i professors del projecte de coeducació, es va organitzar en assemblees per poder dinamitzar i organitzar les accions reivindicatives.

Aquest curs l’Eskamot lila disposa d’un espai compartit i segur a les hores del pati per poder trobar-se i preparar activitats o compartir inquietuds o actituds discriminatives vers el col·lectiu femení i el LGTBIQ+. Com que el grup d’alumnes és molt nombrós s’han organitzat per cicles: 1r d’ESO i 2n de Batxillerat, 2n d’ESO i 1r de Batxillerat i 3r i 4t d’ESO.

Per aquest 25 de novembre es van realitzar diferents accions per denunciar i visibilitzar les violències que queden sota l’iceberg de la violència de gènere. Es va elaborar un vídeo que es va projectar a les reflexions de totes les classes de l’escola i es va promocionar a xarxes socials. Tanmateix, es va confeccionar una pancarta de les violències que el mateix alumnat va poder dipositar en una bústia anònima i, finalment, es va dissenyar un Kahoot amb preguntes sobre les violències per raons de gènere, orientació i condició sexual.

Els dos actes reivindicatius i massius es van produir a última hora del migdia, on tot l’alumnat de l’ESO es va concentrar al pati i l’Eskamot lila va llegir un manifest de protesta i es va procedir al desplegament de la pancarta. I, per altra banda, la jornada va seguir a la tarda a la Plaça Fra Bernadí de Manlleu, on es van fer un seguit d’actes, en els quals l’Eskamot lila va participar.

Esperem que aquestes accions serveixin per conscienciar que queda molt camí per aconseguir una societat sense discriminacions i violències vers les dones i el col·lectiu LGTBIQ+. En aquests moments l’Eskamot lila ja està pensant en les accions que es faran pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona treballadora.