Una revolució emprenedora al Faig de 3r d’ESO

Una revolució emprenedora al Faig de 3r d’ESO

Aquest curs s’ha engegat el projecte d’emprenedoria del FAIG de 3r amb aires renovats. Durant el primer trimestre es van realitzar els cinc Inputs habituals impartits pels diferents tutors i tutores expertes: Detecció d’oportunitats, Aproximació als ODS, L’expressió i la creativitat a través del teatre i la Introducció al màrqueting, la publicitat i les tècniques creatives. L’objectiu és donar una pinzellada al món de l’emprenedoria des de diferents àmbits.

En aquest segon trimestre, la col·laboració amb l’Associació ASENCAT d’Osona és l’eix vertebrador del projecte. Aquesta associació està formada per grans professionals jubilats i jubilades del sector empresarial que ofereixen assessorament i promouen el talent emprenedor a empreses i escoles professionals i universitats.

La seva implicació en el FAIG de 3r ha comportat la realització de dos tallers sobre emprenedoria durant les quatre últimes setmanes. El primer, “Empodera’t”, realitzat per Joan Anglada, tractava de potenciar les habilitats des de l’autoconeixement. El segon taller, “Economia circular biosistèmica”, realitzat per Josep M. Prat i Jordi Monteys, tractava d’oferir exemples dels casos d’economia circular que tenim al nostre entorn.

A part dels dos tallers esmentats anteriorment, es realitzava el taller “Juguem a emprendre”, una proposta de Creacció Osona i dirigida per Aleix Blancafort. El qual a través del joc de taula Biznelis va acostar el món de l’emprenedoria a l’alumnat.

Els tallers d’emprenedoria es combinaven amb xerrades d’experiències emprenedores properes al nostre entorn. Aquestes quatre setmanes vam tenir les presentacions de: Oriol Viñas (MBP School), Laia Sauret (Il·lustradora), Estrella Dorca (Cutre Factory), Francisca Bastardes (Hàbits saludables), Dr. Agustí Molins (Medicina), Meritxell Guitart (Escriptora) i Sergi Cros (Katharsis.co productora audiovisual).

En la fase Output, on els alumnes ja han escollit l’Objectiu de Desenvolupament de l’ONU (Agenda 2030) per poder desenvolupar la seva proposta emprenedora, un grup de cinc sèniors d’Asencat (Joan Anglada, Josep M. Prat, Joan Grasas, Santi Arañó i Jordi Monteys) faran de mentors als diferents equips cooperatius del Faig de 3r d’ESO. Una gran oportunitat tant per alumnat com professorat per poder millorar la gestió dels equips i aconseguir projectes més emprenedors i realistes.

Esperem que tots aquests coneixements i valors puguin ajudar a l’alumnat a ser emprenedors i a tenir una actitud proactiva vers les necessitats del món que ens envolta.