Visites a centres de formació d’Irlanda dins el programa de mobilitat Erasmus+

Visites a centres de formació d’Irlanda dins el programa de mobilitat Erasmus+


La setmana passada, la Núria Crusellas, professora d’Administració i Finances de La Salle Manlleu, va anar a Irlanda amb una mobilitat per professors Erasmus. L’objectiu és conèixer i establir contacte amb els partners que rebran els alumnes que participin del Programa Erasmus Plus.

D’entre totes les activitats relacionades amb aquesta tasca destaquem la visita Vincent’s CommunityTraining Center que pertany a Daughters Of Charity. Niamh M’cloughlin, la directora del centre, va explicar que imparteixen una formació semblant a l’FP bàsica, dirigida a adolescents que no han superat la formació reglada i/o tenen problemes per encaixar en el sistema educatiu ordinari. L’objectiu és ajudar-los a assolir les competències professionals per poder desenvolupar un ofici.  Durant una visita al Liberties College, un institut de formació professional, van poder conèixer el sistema educatiu irlandès amb Mary Hickie (Head of International Desk, City of Dublin Education and Training Board) i Geraldine McElvaney (Whitehall College of Further Education of Dublin) i a l’Old Bawn Community School van realitzar un taller sobre la digitalització en l’educació i una visita per comprovar l’ús de les tecnologies a l’aula i als tallers.

La Dr. Nora Condon (Senior Data Analist – SOLAS – Learning Works) va explicar als professors com fan recerca, investigació i anàlisis per conèixer la demanda del mercat laboral. A partir d’aquí proposen els cursos i la formació més adient per cobrir aquesta demanda.

Durant la visita a Dublín també van poder conèixer el germà Thomas Walsh (Visitador Auxiliar del Distrito de Irlanda-Gran Bretaña-Malta) i al germà Larry, que va acompanyar-los a visitar l’Escola de St. Benildus College dels germans de la Salle.