90 persones a l’acapte de sang 2023

90 persones a l’acapte de sang 2023

El passat 11 de maig es va realitzar la campanya de donació de sang a l’espai HARA i al gimnàs de l’escola. Un acapte que va organitzar l’equip Gas Blood del FAIG d’Aprenentatge i Servei de 4t d’ESO.

La jornada va ser tot un èxit de convocatòria, recollint les valoracions dels dinamitzadors del Banc de sang i teixits, ja que van venir a donar més de 90 persones de les quals 73 van poder donar sang. Un dels grans èxits va ser la gran quantitat de primers donants (25), sobretot de Batxillerat i de Cicles Formatius, i la donació de moll d’os (4) que es van mostrar solidaris amb l’objectiu de salvar vides.

L’equip de FAIG ApS va rebre prèviament una formació específica a càrrec d’una doctora del Banc de sang i es va implicar en la campanya de comunicació a xarxes socials i mitjans de comunicació. Tanmateix, l’equip va difondre l’activitat per l’escola, a través de vídeos i presentacions a les reflexions, a les escoles de primària i pels comerços i entitats de la ciutat de Manlleu. El dia de l’acapte les alumnes van rebre els donants i els van fer omplir el formulari necessari per a passar el filtre mèdic.

Abans del dia de l’acapte l’equip va fer difusió a través de Ràdio Manlleu, on va enregistrar una falca i un pòdcast en format entrevista amb la Conxita Vilalta, la presidenta de l’Associació de donats d’Osona.

Escoltar falca – Escoltar pòdcast entrevista

Aquest curs l’obsequi que l’equip Gas Blood va lliurar als donants va ser dissenyat i produït per l’equip des del Cicle Formatiu de Producció en Fabricació Mecànica, a través de la impressora 3D. Un exemple que l’acapte de sang s’ha convertit en un projecte d’escola.

Aquí es pot veure un vídeo del dia de l’acapte de sang.