La fase final del projecte FAIG

La fase final del projecte FAIG

Aquest tercer trimestre a 1r d’ESO han treballat el PIC científic de FAIG: “Save The World”. Aquest tractava la temàtica de medi ambient i la sostenibilitat. També han treballat una part de robòtica aplicada a la sostenibilitat amb el LEGO MINDSTORMS. El 18 de maig quatre equips d’alumnes van participar a LaSalleXperience, una jornada compartida entre diferents escoles de La Salle que es va realitzar al Campus de La Salle a Barcelona. Aquesta trobada, en format fira, va estar organitzada des de Pastoral i Pedagogia de Salle Catalunya. Aquests equips van presentar a la fira les seves propostes de robòtica aplicada a la sostenibilitat utilitzant els robots Lego EV3. Van fer propostes de recollida de residus al mar i classificació de deixalles utilitzant la robòtica.

Durant els darrers dies tres equips del primer PIC Humanístic van pintar la seva proposta de grafit en una de les parets del pati de l’escola en un taller amb en Werens, grafiter professional. Van fer una modificació de la proposta de disseny original per afegir-hi un cor amb la lletra M, en record de la professora Maria Ramon Carbonell.

Per altra banda, en els darrers dies  de curs dins la matèria del FAIG Humanístic “A través de les ones”, els alumnes de 2n d’ESO han anat a Ràdio Manlleu i  han fet de locutors, han enregistrat els  programes que prèviament ells mateixos havien dissenyat, redactat i escollit els efectes sonors en equip. També han pogut assistir com a públic  en una selecció de les exposicions orals de FAIG dels alumnes de 3r d’ESO  per introduir la temàtica del curs vinent.  

A 3r d’ESO, els equips han acabat de preparar els seus treballs sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, proposant solucions emprenedores als reptes que ens planteja l’Agenda 2030. Van fer les presentacions orals dels projectes el divendres 16 de juny i el dilluns 19 de juny, on els alumnes de 2n d’ESO es van convertir en oients i van valorar les exposicions dels seus companys. Prèviament, el dissabte 10 de juny, tres equips seleccionats, van presentar la seva proposta de solució innovadora a la 7a edició d’Eduemprèn a Barcelona. Aquest curs el FAIG ha tingut el valor afegit de la mentoria que han dut a terme sèniors de l’Associació Asencat, els quals han enriquit i fet valdre la tasca elaborada pels equips cooperatius.

Finalment, a 4t d’ESO, els equips van acabar de redactar el projecte sobre l’experiència d’aprenentatge i servei que han fet a les entitats al llarg del curs. Van fer les presentacions orals el divendres, 16 de juny, al Museu del Ter i el dilluns, 19 de juny, a l’auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu. Aquest curs com a novetat van assistir els alumnes de 3r d’ESO com a oients a l’última franja de presentacions d’ambdós dies. Tanmateix, el mateix dia 19 de juny es van lliurar els reconeixements als millors projectes durant la Festa del Finalista de 4t d’ESO. Aquest curs des de La Salle s’ha col·laborat dins l’Aprenentatge i Servei amb les entitats següents: Museu del Ter, Osonament, Banc de sang, Escola Bressol Picarols, Escola Bressol Colors, CEIP Puig Agut, CEIP Quatre Vents, Vedruna Manlleu, GEM, Grup Naturalista d’Osona, Residència Aura, Centre de dia Josep Roqué, Hospital de Sant Jaume i Hort de La Salle.

Podeu veure més fotografies en aquest enllaç.