26a edició del Festival de Balls de saló de 4t d’ESO i mostra de coreografies de 3r d’ESO

26a edició del Festival de Balls de saló de 4t d’ESO i mostra de coreografies de 3r d’ESO

El dimecres 20 de desembre es va celebrar al Pavelló municipal de Manlleu el tradicional Festival de Balls de Saló amb els alumnes de 4t d’ESO com a protagonistes. Aquest curs va ser diferent i molt especial; l’alumnat de 3r d’ESO també hi va participar fent una mostra de coreografies grupals elaborades des de l’assignatura d’Educació física i alhora van formar part del públic del festival.

A més a més, aquesta 26a edició va ser l’última amb l’Eduard Soler, professor d’Educació física, al capdavant de l’organització de l’esdeveniment. Aquest mes de gener emprèn la nova etapa de la jubilació. El Festival va estar ple de bons moments i sorpreses per celebrar aquesta efemèride. Durant l’acte de presentació del Festival hi va haver unes paraules en record de la Maria Ramon Carbonell, guanyadora del Festival quan era alumna de 4t d’ESO i que el curs passat malauradament ens va deixar.

Enguany es van realitzar diferents passis de Txa-txa-txa, Vals Vienès i Rock’n Roll. L’esdeveniment va comptar amb un jurat de pista extern especialitzat format per: Carme Vila, Miquel Clua, Pep Relats, Albert Salvans, Imma Fontarnau, Rosa Collell i Marta Suriñach. Per altra banda, el jurat de taula va estar format per persones molt importants i estimades dins la comunitat educativa de l’escola: Cesc Ferré, Jaume Planas, Carolina Solà i Assumpta Solà. Aquests van tenir la dificultat de decidir quines parelles serien les guanyadores. Un jurat popular va decidir els premis a millors vestimentes i ballarí i ballarina de cada especialitat i també, quin grup classe de 4t d’ESO havia presentat la millor coreografia grupal.

Premis i reconeixements

Els guanyadors i guanyadores de la 26a edició del Festival de Balls de Saló van ser:

1r classificats: Chaima Bachiri i Xènia Solé

2n classificats: Ona Dot i Iker Piña

3r classificats: Anna M. Hemaia i Marc Iglesias

Aquests van ser els ballarins i ballarines premiats pel jurat popular dels diferents balls i vestimentes de cada especialitat: Genís Costa, Daira Écija, Arnau Martínez Arnau, Ona Dot, Rares Donca, Anna M. Hemaia, Wissal Benataya, Nekane Martos, Guillem Puig i Marc Iglesias.

La classe de 4t d’ESO A va ser la guanyadora en la categoria de millor coreografia grupal.

Al final de l’esdeveniment, l’equip directiu va lliurar el diploma a l’Eduard Soler per ser el millor organitzador de Festivals de Balls de Saló i es va obrir una pancarta d’agraïment als anys dedicats a l’escola.

Per concloure l’acte, tot l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, professorat i el jurat es van posar en cercles concèntrics i van ballar tots junts la sardana “Coti X Coti” del grup de música del moment The Tyets. Un moment màgic i molt emotiu.

Moltes felicitats a tot l’alumnat de 3r d’ESO i 4t d’ESO per la seva implicació en una de les activitats nadalenques més especials de l’escola i enhorabona per la feina a tot el professorat implicat. 

Podeu visualitzar més fotografies del Festival de Balls de Saló al següent enllaç. També es pot visualitzar el reel que es va elaborar per difondre a les xarxes socials aquí.