Narratives 3 i 4 a 2n d’ESO

Narratives 3 i 4 a 2n d’ESO

La Gran Família

A mitjans de novembre, els de 2n d’ESO van realitzar la Narrativa 3, La Gran Família.

El fil conductor va ser el descobriment i colonització d’Amèrica, amb l’objectiu de conèixer i valorar les seves implicacions, així com reconèixer el valor de la família com a experiència nuclear i d’humanitat. Els productes finals de la Narrativa van ser: 

  • Construcció d’una caravel·la, on cada matèria va aportar un element al vaixell, juntament amb un time-lapse del muntatge del vaixell. 
  • Elaboració d’un àlbum d’scrapbook de la família amb les reflexions del que es va treballar durant aquells dies. 
  • Treballa d’un projecte de producció audiovisual “Llums, càmera i acció!”, des de les matèries de Castellà i Anglès, fent un sketch o sitcom sobre una anècdota ambientada en un vaixell del descobriment d’Amèrica. 

La Narrativa es va tancar amb una trobada familiar el 28 de novembre, on els alumnes va poder compartir amb les famílies tot el que van treballar i viure a partir de diferents activitats relacionades amb tot el projecte que hauran realitzat.


Saber i Sabor

Just tornant de vacances de Nadal, van començar la narrativa 4, Assaboreix: Saber i Sabor.

La narrativa estava basada en la cuina, com a centre d’interès per a fer un desenvolupament curricular que inclou les grans cultures de l’edat mitjana a la península Ibèrica. D’aquesta manera es pretenia comprendre les cultures a partir dels seus plats típics, conèixer els estats de la matèria així com els diferents tipus de mescles i transformacions de la matèria i, finalment,  aprofundir en els conceptes de proporcionalitat a través de les receptes.

La Narrativa va acabar amb una mostra gastronòmica el dia 19 de gener, on cada equip va preparar un plat relacionat amb una de les cultures de l’edat mitjana.

Podeu veure totes les imatges de l’NCA de 2n d’ESO en aquest àlbum de Flickr.